Réteslap cikkek

Rácsos párnácska gombával, sajttal
Leveles tésztából készült, ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam.

Brokkoli és alma, avagy A nyerő páros újra színre lép
„Ma nem kívántam húst enni a reggeli sonka-kolbász-felvágott-májkrém-disznósajt után... Szerintem mindenki szokott így lenni, néha-néha, úgyis mindig csak húsba gondolkodunk. Azt mondom, be kell iktatni ilyen lazítós napokat is. ...Hangsúlyozva csak reggeli után! Aztán eszembe jutott, hogy viszonylag régen használtam az általam nyerő párosnak titulált két dolgot, az almát és a brokkolit. Teljesen véletlenül mindkettő volt itthon, így hát ezekből alkottam meg a mai Őrültségemet.” Íme Steffel Csaba újabb alkotása!

Rakott túrós rétes Rudolf módra
Az őrülten jó ételek bloggere csak arra kíváncsi, mit gondoltok, vajon kiről kapta a nevét ez a szenzációs süti? Gondoljátok át!

Szüretre: túrós-szőlős rétes
Nem mondanám hogy tradicionális rétesről van szó, hiszen pár éve kezdtük el sütögetni, próbálgatni. Nem járunk szüretelni sem, azért az elnevezés, mert ilyenkor találni finom, zamatos szőlőt, ami elengedhetlen a szőlős-túrós réteshez. Előre bocsátom, ennél a receptnél mindenki a saját kedvére módosítja az arányokat. Most mutatom Max eredeti verzióját.

Ropogós almás rizstorta
Ropogós réteslapba burkolt, almás-rizses sütemény. Egy kis előkészülettel, kevés időráfordítással tudunk egy különleges desszertet készíteni. Tejberizst főztünk, annak a maradékából készült. A rétegek a vajtól és a porcukortól lesznek ropogósak. Érdemes kemény húsú almát választani, így finom, érezhető darabokkal találkozhatunk evés közben.

Argentín húsos táska
Nagyon szeretjük a réteslapot, mert szinte mindent bele lehet burkolni. Nemcsak a szokásos rétes töltelékeket, de fűszeres darált húst is. Mutatjuk, hogyan csináld!

Vargabéles
Egy erdélyi szakácsnő alkotta meg állítólag e receptet, ami valójában tészta a tésztában. Sok túróval, mazsolával, vajjal, tojással készül, alul-fölül réteslap borítja.

Póréhagymás macedón pite
Macedón szomszédaink kedvelt pitéje, ami a náluk oly annyira közkedvelt réteslapból készül. Ez a zöldséges finomság, akár egy finom ragu társa is lehet egy hétköznapi vacsorán. No és a böjti időszakra is tökéletes!
Spenótos-gombás pite
Ennek a finom zöldséges pitének a vegetáriánusok, diétázók is örülni fognak. Egyszerű hétköznapi fogás akár önállóan, akár egy jó meleg leves mellé.