- 80 deka réteslap
 - 25 deka spenót
 - 25 deka gomba
 - 20 deka sárgarépa
 - 2 fej vöröshagyma
 - 1 kanál fehérbor (kihagyható)
 - 5 deka margarin
 - 2 dl olaj
 - petrezselyemzöld, bors, só
 
Elkészítés:
Az apróra darabolt hagymát megdinszteljük a felkockázott gombával és a sárgarépával, majd hozzáadjuk az előzőleg blansírozott spenótot, fehérbort, petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a hozzáadjuk a margarint is. Kiolajozott sütőformában rétegezzük: 1 levél tészta, 1 réteg massza,... a legfelső réteg a tészta, amit megkenünk olajjal és előmelegített sütőben 2oo fokon kb 3o percig sütjük. A megsült pitét megolajozott langyos vízzel megkenjük és egy rövid időre visszatesszük a sütőbe (kb 5 perc).
Tipp: leveles tésztából is elkészíthetjük.
A krumplis muszaka egy nem régen közreadott szerb finomság. Ezt is szeretjük hétköznap!