- 1 db brokkoli (50dkg)
 - 20 dkg alma
 - 2 dl tejszín
 - 3 db tojás
 - 1 ek. búzadara
 - 5 dkg sajt
 - 1 cs. réteslap – 9 lapos
 - rozmaring
 - kakukkfű
 - bors, só
 - vaj a forma kenéséhez
 
Elkészítés:
A brokkolit kis rózsáira szedjük, a szárrészét „meghámozzuk” (a külső sötétebb, vastagabb, fás részt eltávolítjuk) és felkockázzuk. Forrásban levő sós vízbe szórjuk a szárkockákat majd, amikor ismét felforr, beletesszük a brokkolirózsákat is; 3-5 percig főzzük, leszűrjük, és jeges vízzel egyből lehűtjük, mondhatnánk azt is, hogy blansírozzuk.
A tejszínt a tojásokkal és búzadarával kikeverjük, megsózzuk, befűszerezzük. Az almát szintén felkockázzuk. A sütőt bemelegítjük 180-190 fokra. Egy 28 centis sütiformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalára is kerüljön!). Innen tovább célszerű „gyorsan” dolgoznunk, tehát miden legyen kéznél. Aztán a réteslapokat egyesével belepakoljuk, kikent formába úgy, hogy a szélei „összevissza” kilógjanak, illetve minden második lapot kissé(!) megkenegetünk a tojásos-tejszínnel, az utolsó egy lapot már nem kell.
                    
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…
Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba