Életforma.hu


Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni

Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni 

Ha ősz, akkor almaszezon! És ha alma, akkor tudtad, hogy tócsnit is készíthetsz belőle? Bizony! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető desszert jó választás a hideg évszakban.
Almaecet: igazi filléres csodaszer, ami segít a fogyókúrában is

Almaecet: igazi filléres csodaszer, ami segít a fogyókúrában is 

Már az ókorban ismerték a képességeit az almaecetnek, ám mostanság lett igazán ismert és elismert a természetes gyógyításban. Tudd meg, hogy hogyan érdemes fogyasztani az almaecetet, és mi mindenben segít a testednek.
Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény

Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény 

Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény. Hűha, ez nagyon népszerű recept lesz! Nincs benne liszt, nincs benne cukor, tehát remekül beilleszthető a diétába is, ráadásul gluténmentes is, ha olyan zabpelyhet veszünk, ami garantáltan szennyeződésmentes.
Bódi Sylvi almája

Bódi Sylvi almája 

Komolyan veszi a régi mondást Bódi Sylvi, miszerint: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda is, most egy magyar startup cég újítása mellé állt.
Waldorf saláta

Waldorf saláta 

Itt a tavasz, amikor testünk is kezd jobban vágyódni a könnyű fogásokra a sok nehéz téli étel után. A Waldorf saláta pillanatok alatt elkészül, és mennyei az íze.
Barnított vajas almatorta

Barnított vajas almatorta 

Messze még a nyár, messze még a beach body mutogatása, úgyhogy néhanap belefér egy kis bűnözés. Ez az almatorta a sült vajtól kap különleges aromát - kár lenne kihagyni.
Napi egy alma az orvost távolt tartja

Napi egy alma az orvost távolt tartja 

Egyes élelmiszerek fogyasztása jótékony hatással van a magas vérnyomásra. Ezt bizonyos jelekből eddig is sejtettük, de most egy angol kutatás tudományos bizonyítékokkal is szolgált.
Francia almatorta

Francia almatorta 

Az alma alapfelszereltség minden konyhában, és mivel a gyümölcsön kívül csak pár tojás, némi liszt és egy kis porcukor kell ehhez az isteni tortához, ebéd utánra még pont el is készül. Igazi vasárnapi élvezet!
Így kell befejezni a madarak etetését

Így kell befejezni a madarak etetését 

Nem igénylik az egész éves madáretetést a nálunk élő vagy átvonuló szárnyasok az ország természeti környezetének, biológiai sokféleségének okán. Áprilistól-októberig másként lehet, és kell segíteni a szárnyasokat. Azonban a téli madáretetés befejezésének megfelelő időzítésével, és az utolsó hónap madáreleség kínálatának némi átalakításával különösen a települési madarak számára nyújthatunk kora tavasszal is segítséget – figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.
Kacsa és az apraja, avagy Mocsár?

Kacsa és az apraja, avagy Mocsár? 

Az elmúlt időszakban olvastam valahol ezt a kérdést: - Mit tegyek, hogy a kacsalevesnek ne legyen mocsár íze? Mocsár? én még sosem éreztem... igaz, picit bátrabban fűszerezem no meg aztán, biztos hogy nálam kerül bele valami meglepő dolog is…! Na, ilyen a mi Steffel Csabánk!

Almás-ananászos csirkesaláta Maxtól 

Készíthető bármilyen maradék szárnyas sültből, vagy akár egy kis grillcsirke maradékból is. Hozzá egy jó majonézes öntet, a ropogós alma, és kész a laktató saláta. Dúsíthatjuk a kedvenc félkemény sajtunkkal, pár kanál ricottával vagy egy kis körtével. Max szerint bárhogy variálható, egy biztos a lányának ez a kedvenc salátája.

Omlós csokis almatorta 

Hol vannak már azok az idők, amikor például csak zsíros töltött káposzták kerülhettek az ünnepi asztalra! Sőt! Már ahhoz sem kell konyhatündérnek lenni, hogy minden fogást ügyesen átvariáljunk - már csak sudár alakunk kedvéért is. A maxkonyhaja.hu éppen ebbe sorba illeszkedik bele ezzel az ünnepi desszerttel. Minden alkalomra tökéletes! Előkészíthetjük, frissen és langyosan tálalhatjuk!

Pulyka és körete, avagy Ahogy szoktam 

Ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam. Egyszerűen. Mert nem kell jobb – állítja az őrülten jó ételek szerzője! Nézzük!

Brokkoli és alma, avagy A nyerő páros újra színre lép 

„Ma nem kívántam húst enni a reggeli sonka-kolbász-felvágott-májkrém-disznósajt után... Szerintem mindenki szokott így lenni, néha-néha, úgyis mindig csak húsba gondolkodunk. Azt mondom, be kell iktatni ilyen lazítós napokat is. ...Hangsúlyozva csak reggeli után! Aztán eszembe jutott, hogy viszonylag régen használtam az általam nyerő párosnak titulált két dolgot, az almát és a brokkolit. Teljesen véletlenül mindkettő volt itthon, így hát ezekből alkottam meg a mai Őrültségemet.” Íme Steffel Csaba újabb alkotása!

Édes-csípős, avagy valóban csak ennyi 

"A következő receptem ismét példa arra, hogy akár 4 dologból is lehet egyszerűen finomat készíteni. Ennyi. ...és valóban ennyi!" Ezt állítja Steffel Csaba. Nos, akkor megint leköröztük a briteket, hisz Jamie Olivernek 5 dolog kellett a gyors és könnyű ételekhez. Az orultenjoetelek.hu tudója már négyből is megoldotta!

Fűszeres libamell hagymás zellerraguval, kukoricakásával 

Márton-napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami nem mellesleg a melle volt. Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fűszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.

Legyen a slágered az idénygyümölcs! 

Bár mostanában sokat játszadozik velünk a szeszélyes időjárás, mégis kijelenthetjük: a náthaszezonnal karöltve megérkezett az idei ősz is. Ilyenkor mindig kérdésessé válik, hogyan ússzuk meg a betegségeket?

Rozmaringos pontyszeletek almás burgponyapürével 

Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de emiatt még lehet szeretni a pontyot is, csak ügyesen be kell fűszerezni vagy pácolni. Illetve egy finom, nem szokványos körettel is fel lehet dobni. Steffel Csaba pont így tett...

Fahéjas almáspite – az amerikai klasszikus 

Ebédhez, vacsorához, hűvös őszi napjaimhoz egyszerűen csodálatos ez a finomság. Mindig megmelegíti a lelkemet! Már akkor elszáll minden gondom, amikor megérzem az illatát. Feltétlenül próbáld ki!

Hová el nem kerül egy alma a fájától? 

Az alma, amely ismét egész. Ez a neve Michelangelo Pistoletto alkotásának, ami fizikai valójában is egy alma, méghozzá gigantikus méretű, több mint 3 és fél méter magas. A műtárgyat részekre – gerezdekre – bontva, kamionnal hozták Magyarországra, és a Szépművészeti Múzeumban több órás munkával állították össze egy energetikai díjátadóra. A műalkotást a nagyközönség is láthatja majd szeptember végétől a Millenáris Parkban.

Almakrémleves 

Imádom a hideg konyhát. A sok hideg ételt is, és azt is, amikor a hűvös borongós esős őszi napon bemegyek a konyhába, begyújtom a gáztűzhelyt, és valami készül… Maxék is tombolnak az isteni almákban, ezért került most a mi menünkbe is ez a finomság, hiszen még itt a kánikula!

Mák és alma, avagy a megkívánós szelet 

Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! ...és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az csak na!...

Gyors almatorta - lépésről-lépésre 

Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai „Classic Crispo” omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfias desszert Somogyi Zoltán Maxtól.

Pulykaszárny és alma, avagy Mert szeretem 

Ma ezt készítettem, mert szeretem. Külön-külön is, na de így egybe... Steffel Csaba egy különleges ételét mutat meg Nektek. Még húsvétra is lesz!

Gabi almatortája Ágfalváról 

Gabi, csodálatos konyhai trükkökről híres barátnőnk legutóbb ezt a 16 szeletes tortát kínálta nekünk Ágfalván! Olyan harmonikus ízeket varázsolt elénk, hogy csak ámultunk és bámultunk. Egy száraz furmint vagy egy finom kávé vagy tea remekül illik hozzá! Itt a farsang végén lepd meg a barátaidat! El fognak ájulni ezen a különlegességen!  

Párolt savanyú káposzta 

Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan! 

Sodrófás rétes 

Alapja az élesztő nélküli leveles tészta. Sokan kérdeztétek, hogyan készül. Könnyű tészta, ami nem szárad ki hamar, Max szerint könnyebb vele dolgozni. A blogszerző gyakorlatból tudja, nagy előnye hogy hamarabb elkészül vele, mintha normál, húzott (házi rétest) készítene. Viszont a bolti, gyári rétes tésztánál sokkal finomabb. Ez a tészta jól használható töltött tészta kosárkák készítéséhez, vagy mint ebben a receptben is, krémes töltelékkel való felhasználáshoz.

A LIBA főpróbája az ünnepek előtt 

Nekem a liba mindig sikerül, főként ha gyümölcsökkel együtt dolgozom össze! Ezt a pazar ínyencséget is a minap készítettem, és annyira finom lett, hogy eldöntöttem, a karácsonyi menü része lesz! Variálhatod például naranccsal, grapefuittal, szőlővel is, egy biztos, nem lehet benne csalódni! Úgy lehetsz király saját konyhádban, hogy észre sem veszed!  

Rántott pecsenyekacsamáj őrülten jó körettel 

Igazi ünnepi hangulatban volt Steffel Csaba, amikor ezt a remek fogást megálmodta. Külön élvezettel válogatta hozzá a garnérungot, és a végén rendkívül elégedett volt találmányával. Nekem is nagyon tetszik, feltétlenül megkínálom vele a családomat a hétvégén! 

Egy laza almás Max konyhájából 

Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite... Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve. 

Almás táska, a nyár íze 

Hanyatlásnak indult a sógoroméktól kapott alma, így a hasznosításáról kellett döntenem. Régóta terveztem az egyik multinál látott úgynevezet kelt almás puffancs kopírozását, így most szerét ejthettem. A benne elrejtett alma tölteléket frissen készítettem, de a régebbi betétekkel ellentétben itt nem szerettem volna péppé főzni. Így amikor elérte az általam elképzelt párolási fokot, de még hersegett az alma, megkötöttem egy kis keményítővel. Nagyon jó lett az állaga, és a tésztát sem áztatta el - írja Somogyi Zoltán Max. 

Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel: 

Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.

Almás kelt puffancs 

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje. Ezt a kelt puffancsot a muffinsütőben készítheted, Ebből a mennyiségből 12 darab kerekedik ki. Köszönjük a sógor úrnak is az ihletet. 

Almás-málnás morzsás lepény Max konyhájából 

Alma van, szilvát meg elfelejtettem venni... Van viszont egy kis málna, mandarin, és egy darabka friss gyömbér. Jó, akkor ebből lesz a mutatvány. Max szerint ez a süti nagyon jóóóó!

Fűszeres almával töltött csirke 

Hová is tettem a kipirított szalonnát a kukó levesből? Hát ebbe a csirkébe. Régóta szerettem volna egy olyan almával töltött csirkét csinálni, hogy a benne megpárolodott almát köretkén meg lehessen enni. Annyit bővítettem a dolgokon hogy tettem hozzá még 4 db felső combot, amit alulra raktam, és így pároltam meg, és azt másnap felhasználtam egy almás-csirkés-ananászos salihoz. Készíthető bármilyen kacsasütőben, vagy római tálban, de azt ne felejtsük legalább 1 órára beáztatni - írja Somogyi Zoltán Max. 

A nap, amikor nem esik messze az alma a fájától 

Népzene, színes népviseletek és ötszáz táncos tölti meg élettel a szentendrei Skanzent június 9-én a Hagyományaink vendégségben rendezvényen. A látogatók a vidéken megőrzött, generációkat összekötő néprajzi örökség mellett a tájházakban újra megélt hagyományokkal, kézművességekkel ismerkedhetnek meg.

Almás, rozmaringos gyöngytyúkom 

Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus - némi almával, meg miegymással! 

Almás lepény friss narancskrémmel 

Különleges tészta, amit egy kicsit vastagabbra sütünk, mint a palacsinta. Ha friss narancsból készítjük a krémet hozzá, annak a héjából pedig készítsünk cukrozott, szárított narancshéjat. Ez is lehet egy jó kis ünnepi finomság Max konyhájából. 

Mezőföldi almás pite 

Helyi almából készül a bikácsi almás pite természetesen, de Magyarországon olyan finom almák teremnek, hogy bárhol el tudjuk készíteni! Sebők István, a Zichi Park Hotel vezető konyhafőnökének egyik jobbkeze alkotja nap mint nap ezt a csodát! Ajánlom farsangra is Nektek. Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?!    

Almás-répás köleskása 12 hónapos kortól 

Népbetegségnek számít az elhízás Magyarországon. Különösen veszélyes ez a kicsi gyerekeknél. Elgondolni is szörnyű, hogy mi lesz a túlsúlyos bébikből! Az első1000nap.hu szakértője azt ajánlja, hogy próbáld ki ezt a receptet! Szeretni fogja a pici! 

Karácsonyi gyümölcskenyér 

Ezek az ünnepi készülődés utolsó percei! Remélem, lassan minden készen áll Nálatok! Most még mutatok egy olyan receptet, ami biztosan tetszeni fog, mert nagyon egyszerű, ötletes, és a mérlegre sem kell percenként ráállnod. A recept ugyanis Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával készült!

Hogyan készítsünk cidert? 

Nem bor, nem sör, még csak nem is pezsgő, mégis remek alkoholos ital. Mi az? Magyarországon valószínűleg kevés helyes megfejtés érkezne erre a találós kérdésre. Pedig a válasz Nagy-Britanniában, a skandináv országokban, Franciaországban, de ma már a világ számos más országában is evidens: CIDER!

Tejfölös lencsesaláta almával és zellerrel 

A lencse azon télen fogyasztott ételeink egyike, ami kitűnő vitamin- és ásványi anyag forrás, immunerősítő, szabadgyök megkötő tulajdonságokkal bír. Fogyasszunk belőle minél többet!

Citromos, fokhagymás karaj paradicsomos gerslivel 

A legjobb rántott hús szerintem karajból készíthető, de számtalan, ízletesebbnél ízletesebb ételt készíthetünk a sertés ezen nemes részéből. Mutatjuk, Csaba hogyan készíti.

Mári nénje tejfölös-almás libalevese 

Mári nénje minden húsos levesébe főzött almát. Hol birsalmát, hol savanykás őszi almát. Megváltoztatta a leves ízét, valami csodás kémiai hatással, amit talán senki sem érett, csak annyit tudtunk, a leves az almától finomabb lett. Különös ízt ad még a hagymába szúrt szegfűszeg is a levesnek.

Banános almatekercs - sütés nélkül 

Ennél egyszerűbb és finomabb desszertet ki sem lehet találni. Gyümölcsös, egyszerű, igazi gyors vasárnapi csemege, amihez még a sütőt se kell bekapcsolni. Tetszeni fog nektek is!

Narancsos almalekvár 

Az alma a legolcsóbb gyümölcs, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy lenézően kellene róla nyilatkoznunk. Elsősorban azért nem, mert olcsósága mellett olyan gazdag felhasználási lehetőségek rejlenek benne,mint talán egyetlen másik gyümölcsben sem.

Almakrémleves 

Ősszel százféle finomnál finomabb almát lehet kapni a piacon, édesebbet, savanyúbbat, mindenki megtalálja közöttük, amit igazán szeret. Egy finom, fűszeres almaleves a legjobb ilyen szürke, hideg időben.