Életforma.hu

GASZTRO

Fűszeres libamell hagymás zellerraguval, kukoricakásával

Márton-napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami nem mellesleg a melle volt. Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fűszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

A szárzellert felszeleteljük, a vöröshagymát, fél karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig gyufaszálnyi darabkákra. A sütőt bemelegítjük 160 fokra. A libamellek bőrét beirdaljuk, (de csak a bőrét!), sózzuk, borsozzuk, és majoránnával , őrölt köménnyel ízesítjük.

Egy száraz serpenyőben, a bőrével lefelé, közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, illetve kisütjük a zsírját, majd átfordítjuk, és ott is 3-4 percig sütjük. A zsírjából egy-két kanálnyit átteszünk egy másik serpenyőbe. Ezután átrakjuk egy tepsibe őket, és az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Tálalás előtt a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük.

Közben a különvett zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a szárzellert (1-2 perc), aztán hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 1 perc elteltével, rálottyintjuk a bort, és kiforraljuk, annyira, hogy a"leve" minimális legyen. A kukoricakása, tetejére rajuk a hagymás zelleres ragut, és erre fektetjük a felszeletelt mellet.

(...biztos ami biztos a szaftjával, levével locsoljuk meg ? )

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!

Kép: László Márta

Nemcsak Márton-napkor lehet libát enni, és nem feltétlenül csak valami sültben kell gondolkodni! Itt van például az én libalevesem! Szinte átmelegíti a torkot, a lelket. Némi ügyességet csak a májgombóc elkészítése igényel, de ahhoz is adok egy tippet! Lássunk neki! 


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.