- 60 dkg hámozott savanykás alma
- 17 dkg cukor
- 1 ek citromlé
- 1 kk almás sütemény fűszer keverék (ebben minden olyan benne van amit szeret az alma!)
- 1 l víz
- 1 ek liszt
- 2 ek tejföl
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukrot elkezdem karamellizálni, ráöntöm a citromlét, belekeverem a fűszer keveréket, és beleforgatom az almadarabokat. Egy kicsit párolom, és felöntöm a vízzel. Főzöm pár percet, úgy kb. 5-6 percet, majd a tejfölös liszttel behabarom, összeforralom, majd turmixolom. Kihűtve, tejszínhab díszítéssel tálalom.
Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max
Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai „Classic Crispo” omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfias desszert Somogyi Zoltán Maxtól.