- 60 dkg hámozott savanykás alma
 - 17 dkg cukor
 - 1 ek citromlé
 - 1 kk almás sütemény fűszer keverék (ebben minden olyan benne van amit szeret az alma!)
 - 1 l víz
 - 1 ek liszt
 - 2 ek tejföl
 - tejszínhab a tálaláshoz
 
Elkészítés:
A cukrot elkezdem karamellizálni, ráöntöm a citromlét, belekeverem a fűszer keveréket, és beleforgatom az almadarabokat. Egy kicsit párolom, és felöntöm a vízzel. Főzöm pár percet, úgy kb. 5-6 percet, majd a tejfölös liszttel behabarom, összeforralom, majd turmixolom. Kihűtve, tejszínhab díszítéssel tálalom.
Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max
                    
Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai „Classic Crispo” omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfias desszert Somogyi Zoltán Maxtól.