Életforma.hu


Gesztenye és mascarpone avagy Mit is...?

Gesztenye és mascarpone avagy Mit is...? 

Tudjuk,hogy nincs karácsony gesztenye nélkül. A mű alkotója ugyan a pogácsára esküszik, de azért ezúttal is brillírozik valami egészen más stílusban.
Almakrémleves

Almakrémleves 

Imádom a hideg konyhát. A sok hideg ételt is, és azt is, amikor a hűvös borongós esős őszi napon bemegyek a konyhába, begyújtom a gáztűzhelyt, és valami készül… Maxék is tombolnak az isteni almákban, ezért került most a mi menünkbe is ez a finomság, hiszen még itt a kánikula!
Hideg meggyleves

Hideg meggyleves 

Nyári hőségben egyszerűen nincs jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. A jó gyümölcsleves bár tartalmas, mégsem vastag és nehéz a sűrítéstől, a gyümölcs megtartja szép élénk színét, a habarás nem csomós benne - és jó hideg!
Citromos habos torta

Citromos habos torta 

A citromkrémes édességek főleg tavasszal és nyáron, a meleg idő beköszöntével tűnnek jó választásnak, fanyar ízükkel kis enyhülést adnak a melegben.
Epres képviselőfánk

Epres képviselőfánk 

Könnyű égetett tészta, vaníliás tejszínhab, eper. Úgy hangzik, mint egy tündérmese. És hogy miért? Mert az. Könnyen megvalósítható gyönyörűség. Ne féljünk az égetett tésztától, semmi olyasmi nincs benne, amit lehetetlen lenne megcsinálni. És az eredmény... Magáért beszél.
Epres-túrós csodatorta

Epres-túrós csodatorta 

Egy könnyű piskóta, friss túró, tejszínhab és persze a csodálatos eper - ezek egy fantasztikus torta kellékei.
Sütés nélküli diós-pudingos-habos kocka

Sütés nélküli diós-pudingos-habos kocka 

Amikor nincs kedve az embernek a sütőt bekapcsolni, jól jön ez az isteni habos süti! Csak keksz, puding, tejszínhab, és máris kész a finomság.
Málnás torta

Málnás torta 

Nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amennyire a leírás alapján látszik. Használhatunk hozzá készen vásárolt piskótalapot is, de csinálhatunk neki vajas-kekszes alapot is.
Banoffee pite

Banoffee pite 

Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni. Nos, aki ezt az ellentmondást fel tudja oldani valamilyen módon, ne habozzon megosztani velem a megoldást. És hogy miért Banoffee? Mert az angolok összeházasították a banán és a toffee (karamell) szavakat. Ötletes, nemde?
Ez nem mese habbal!

Ez nem mese habbal! 

Egy forró és egy hideg pezsdíti a vérdet! Az egyik híres kávézólánc idén is különleges ajánlattal várja a szerelmesek ünnepét: a hangulathoz illő dekoráció, poharak, ünnepi termoszok és egy különleges sütemény mellett február 14-éig két különleges itallal is megörvendezteti vendégeit.