Hozzávalók a tésztához :
30 dkg darált keksz
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
4 ek. kakaópor
10 dkg dió
rum aroma
tej (amennyivel összeáll)
A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl
A tetejére: cukrászhab
Elkészítés:
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tésztához valókat összeállítjuk, s egy kb. 20x30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Rásimítjuk a simára kevert pudingot, majd a tetejére simítjuk a felvert cukrászhabot.
Eperrel bolondított csokipudingos torta – sütés nélkül
Hétvégén a leggyakrabban használt konyhai eszközünk a kapcsos tortaforma. Mindenféle variációban befogadja a kekszet, és a különféle habos, gyümölcsös, most éppen eperrel bolondított finomságot. Természetesen most sem kapcsoltuk be miatta a sütőt…