- 4 adag pontyszelet
- 80 dkg burgonya
- kb. 1,5 dl tej
- 2-3 dkg vaj + a sütéshez
- 2 db alma
- olívaolaj
- 1 rozmaring ágacska
- őrölt rozmaring
- reszelt szerecsendió
- citrombors
- liszt
- só
Elkészítés:
A megtisztított pontyszeleteket bátran befűszerezzük őrölt rozmaringgal és citromborssal, majd besózzuk. Fóliával letakarva 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy a só és a fűszerek jól átjárják. Sütés előtt lisztbe forgatjuk, majd olívaolaj és vaj keverékében szép pirosra sütjük.
A burgonyapürét a hagyományos módon elkészítjük.
Az almát apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a pürébe amit aprított friss rozmaringgal ízesítünk.
Friss rozmaringgal is fűszerezhetjük a pontyszeleteket, de akkor a sütésnél vigyázzunk, nehogy "sötétebbre piruljon" mert annak negatív hatása is lehet. Kontra: ha teljesen véletlenül nincs otthon friss rozmaringunk, ne szaladjunk fűhöz-fához, fűért- fáért, használjuk az őrölt változatot a burgonyapüré ízesítéséhez is.
Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba
Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! …és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az csak na!…