Hozzávalók:
- 20-25 dkg majonéz
- 2-3 ek mustár
- 2 ek joghurt
- 3-4 csirke comb húsa
- 4-5 főtt keménytojás
- 2-3 szép, kemény alma
- 1 kis doboz ananász konzerv
- só, bors
Elkészítés:
Az ananászt lecsepegtetjük, és ha túl nagy darabok, akkor vágjuk kisebbekre, ez a méret legyen a meghatározó, a többi alapanyagot is ekkorára vágjuk majd. A majonézt keverjük ki a mustárral, ízesítjük, sózzuk, és a joghurttal lazítjuk. Az almákat hámozzuk meg, és kockázzuk egyből az öntetbe, így nem lesz barna. Keverjük át, adjuk hozzá az ananászt, majd a csirkehúst. A főtt tojásokat nagy darabokra vágjuk, mindenképpen a legvégén adjuk hozzá, így törik össze a legkevésbé. Tegyük félre pihenni egy órácskát, és utána tálaljuk.
Lehet önálló ételként is kínálnii, de egy kis grillezett vagy sült zöldség pompás kísérője lehet.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
-
- Kép: Somogyi Zoltán Max
Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra: van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt el is készül!