Mustár cikkek

Mustáros-tejszínes csirke
A csirke és a burgonya dijoni krémmártással egy ízletes fogás. A fűszernövények és a francia mustár gyönyörűen keverednek egy gazdag, vajas szószban, amely tökéletesen passzol az omlós csirkéhez és a roppanós burgonyához.

Mennyei cigánypecsenye
Sok helyen ettünk már rossz cigánypecsenyét, szóval égen-földön kerestük az igazi receptjét, s úgy érezzük, ráleltünk. Ha így csináljátok ezt az ősrégi magyar ételt, biztos sikert arattok.

Almás-ananászos csirkesaláta Maxtól
Készíthető bármilyen maradék szárnyas sültből, vagy akár egy kis grillcsirke maradékból is. Hozzá egy jó majonézes öntet, a ropogós alma, és kész a laktató saláta. Dúsíthatjuk a kedvenc félkemény sajtunkkal, pár kanál ricottával vagy egy kis körtével. Max szerint bárhogy variálható, egy biztos a lányának ez a kedvenc salátája.

Reggeli húskrém
Nálunk még nem volt olyan, hogy ne maradt volna meg egy darabka bármelyik sültből, igaz, hogy van rá négylábú szőrös jelentkező, de még akkor is van ami feldolgozásra és elfogyasztásra vár, ha kedvencünk is megkóstolta az ünnepi menüt. Saját tapasztalatból tudom, hogy a 2-3 napos hűtőben tartott sült húsra már mindenki húzza az orrát, de nem hagytam annyiban és készítettem már több alkalommal is a hideg sült hús maradékokból egy isteni húsos-tojásos krémet amit aztán tárt karokkal és szájjal fogadtak reggelire.

Csirkemellel és fürjtojással töltött édesburgonya
Egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok a nagy farsangi falatozások után. Akár ebédre, akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk - ajánlja Pammer Lívia.

Tojásleves franciásan
Hasonló a mi savanyú tojáslevesünkhöz, de itt a fanyar ízt mustárral hozzák létre. Nem bonyolult a recept, de nagyon ízletes, és különleges ételt tudunk készíteni. Kicsit savanykás, de testes, laktató leves, eltérve a megszokott ízektől. Igazi finomság Max konyhájából.

Gyors és isteni tojáskrémes reggeli
A család tojáskrémet kívánt, én meg gyorsan összedobtam egyet, sok-sok snidlinggel pirítóson kínálva. Semmilyen szakértelmet nem kíván, mégis kiadós finom reggeli kerekedik belőle. Nálunk mindenki elégedett volt vele. Íme, a bizonyság!

Marha és hagyma, avagy ismét egy példa
Mindig több az egyszerűség, és ezt vallja kitűnő bloggerünk, Steffel Csaba is. Az őrülten jó ételek szakértőjétől íme a bizonyság, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat...

Édes-csípős, avagy valóban csak ennyi
"A következő receptem ismét példa arra, hogy akár 4 dologból is lehet egyszerűen finomat készíteni. Ennyi. ...és valóban ennyi!" Ezt állítja Steffel Csaba. Nos, akkor megint leköröztük a briteket, hisz Jamie Olivernek 5 dolog kellett a gyors és könnyű ételekhez. Az orultenjoetelek.hu tudója már négyből is megoldotta!

Parázson sült töltött krumpli
Könnyű egytálétel estére, de jó sültek mellé, vagy csak egy kis salátával! Megint itt a véget nem érő fociidőszak, és bizony a fiúk ezt imádják! Megmondom őszintén, én is, és még foci se kell hozzá!
Tarja és pác, avagy ilyen a kívánós…
Mostanában ölég gyakran megkívánok ilyen egyszerűbb, hétköznapibb ételeket- írja Steffel Csaba. Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövő tervei között szerepel a rántott, a paprikás lisztbe forgatott hekk burgonyasalátával, sőt egy jó kis töltött paprika, babfőzelék füstoldalassal… egyszóval csak gyakran egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal,…meg ilyesmi...
Mustáros pácban érlelt sertéskaraj parázsburgonyával, zellersalival
Van úgy, hogy az ember tényleg nem is vágyik másra. Az ünnepek alatt pedig tényleg remek ötlet Steffel Csaba ajánlata. Nincs vele túl sok macera, viszont isteni egy pohár borral – akár a vízparton üldögélve
Grill a konyhában, ha esik...
Szép idő, jó idő, napsütés és grillezés. Mert egy finoman bepácolt húsnak nincs is párja kerek e világon, mellé valami egyszerű grillköret, amit akár tárcsán is összedobhatunk. Szép idő, napsütés... ma pont ilyen idő volt, ...az esőt leszámítva...
Mustáros-sajtos csirkemell
Csirkemellfilét készítettem, és hogy ne akadjon meg a torkunkon, kitaláltam rá egy igencsak kedvemre való, pikáns ízű sajtos-tejszínes- mustáros fedést, amitől igazán szaftos lett, és az íze sem volt elhanyagolható. Mindemellett glutén- és laktózmentes is lett, így diétába is kiválóan beilleszthető étel.
Töltött virslim az esti meccshez
Ezt is anyukámtól tanultam! Váratlan vendég érkezésekor vagy az esti sörpartihoz számtalan ötletem van, de ez mindig nagy sikert arat. Legutóbb a Barca meccsre készítettem a fiúknak. Csak egy kis minigrill vagy egy sütő kell hozzá, és már jöhetett is az első góóóóóól!
Íz, ami fűszerez
Hatalmas és bonyolult az ecetek ízvilága, sokkal több, mint azt sokan gondolnánk, sőt ahogy sok séf is gondolná! Pedig a savasság központi szerepet játszik az ételek aroma-egyensúlyának elgondolásában - derült ki a fehérvárcsurgói Károlyi Gasztro Akadémián! Erdei gyümölcsökből készült mártásunkat például pikánssá tehetjük 1-2 evőkanál kökényes gyümölcsecettel. Ez például tökéletes a sült húsokhoz - állítja Komáromi Linda és Nagy Péter, akik családi cégükben vegyszermentes gyümölcsborecetet készítenek.
Finn farsanfi sárgaborsóleves
Ki ne szeretne ilyen hidegben egy jó kis tartalmas, lelket melengető levest. Nos, finn barátaim erre is tudják a megoldást! Azért nem ártana utána valami édes kelt tészta, de ezt már igazán Rád bízom!
Mustáros sertéskaraj Márti barátnőjének asztaláról
Ezt a receptet egy kedves televíziós riporter barátnőmtől kaptam, akihez a minap csak úgy beszaladtam. Aznap náluk ez volt a vacsora. Miközben elkészült vele, egy kellemes traccspartival "megváltottuk a világot". Közben megjött a férj, és bizony hármasban szépen meg is ettük ezt a finomságot. Ez olyan gyorsan sikerült, hogy akkor már nem volt idő fényképezni... Bocsi!...
Rablóhús helyett jackfruitnyárs! Jól hangzik?
Tökéletesen pótolja a húst a jackfruit konzerv, egy jó páccal vagy előkészítéssel végtelen számú ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nyársat fűztünk a felhasználásával, ami visszahozta a konyhánkba a nyári grillezések illatát, aromáját. Bulkshop azt mondja, ez egy gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.
Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel:
Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.
Majonéz lenfehérjéből
Most a majonézkészítés egy igen hatékony és könnyű módját osztja meg veletek a bulkshop.hu. Ezúttal a lenmag főzetéből, a lenfehérjéből készítjük el ezt a finom mártást. Tovább ízesíthető tormával, wasabival, fokhagymaporral, bármivel, amit szerettek, amit a majonéz ízesítéséhez egyébként is használnátok.
Steak marhahátszínből - egyenesen Pammer Lívia sütőjéből
Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem. Nagyon fontos a hús minősége, az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon, ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam ... de kezdjük az elején. Milyen a jó alapanyag?
Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val, párolt zöldségekkel, fekete babbal
Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett, és kiválóan illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy párolt zöldség párti, de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett - írja Pammer Lívia.
Mustáros-murcis tepsis csirkém
Nincs ennél egyszerűbb fogás, ha gyorsan akarsz látványos ebédet vagy vacsorát tálalni. Dobj mindent egy tepsibe, és egy óra múlva minden pasit leveszel a lábáról! Kínálj mellé egy kis rozét... Már csak némi gyertya, halk zene, és egy csini ruha kell... Pompás lesz az estéd!
Dijoni húsgolyók
Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl.
Farm öntet
Ugye veled is előfordult már, hogy végtelenül unalmasnak találtad a kefíres öntetet a diétás salátádon? És sima majonézt se lehet mindig rányomni a zöldségekre. Itt jön a képbe a klassz kis farm öntet.
Mézes-mustáros csirkemell - percek alatt
A leggyorsabban elkészíthető ételek egyike, főleg, ha már konyhakészen fel vannak szeletelve a csirkemellek. A méz és a mustár együtt pedig nagyon pikánssá teszi nemcsak a húst, de a napunkat is. Bármilyen saláta vagy köret jól mutat mellette.
Káposztasaláta mustáros joghurtos öntettel
Az édeskés répa remekül illik a káposzta kissé vad ízéhez, a mogyoró képviseli a salátában a fehérjét, a hagyma és a mustár pedig csodás ízt ad a salátának.
Mustárkapitány hústekercse
A különféle hústekercsek szeretete egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, Apukám nagy mestere ezeknek az ételeknek. Amikor megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd gyakran kértünk hústekercset.
Brokkolis, baconös felfújt
Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.
Finom csirke mártással
Csirkecombból könnyen és gyorsan készíthetünk laktató vacsorát. Ehhez az ételhez sem kell a húson, egy kevés újhagymán, tejszínen kívül semmi különleges hozzávaló. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a leírást.
Mézes-mustáros sült oldalas Mártinál
Nálunk nincs olyan oldalas, ami pillanatok alatt ne fogyna el. A benne sült csonttól mindig olyan finom, ízletes lesz, hogy semmi nem léphet a nyomába. Ezért aztán igyekszem mindig valamit újítani...
Mänzel-szelet: Bajorországból hoztam
El nem tudtam képzelni, hogy mit takarhat ez az elnevezés. Kishitűként úgy gondoltam, biztosan valami egyszerű rántott szelet - féleség. Nos, nem csalódtam, ... csak abban, hogy annál százszor finomabb, ízletesebb, igazi gasztronómiai élvezet. Akkor eldöntöttem nálunk mostantól ilyen a rántott hús! Itt a hazai prototípus! Feltétlenül próbáld ki!
Mustáros sajtos csirkemell szerecsendiós krumplival
Ha nincs kedvük sokáig a konyhában bíbelődni az ebéddel, íme egy recept, ami 40 perc alatt elkészíthető.