Hozzávalók:
- bármilyen sült hús maradék
- majonéz
- tejföl
- mustár
- lila hagyma
- keményre főtt tojások
- puha teavaj
- só
Elkészítés:
A sült hús maradékot apró kockákra vágjuk. Hozzáadunk kettő evőkanálnyi majonézt, egy evőkanálnyi puha teavajat, kettő teáskanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, egy kisebb fej lila hagymát apróra vágva, a keményre főtt tojásokat (2-3 darabot) szintén apró kockára vágva, és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, és pirítóson tálaljuk. Különösebb fűszerezést nem igényel mert a sült husik már egyszer megfűszereződtek és annyi pont elég ahhoz, hogy harmonikus ízeket kapjunk.
-
- Kép: gallicoop.hu
Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. Szakértőnk szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!