
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1,5 kg krumpli
- 3 fej vöröshagyma
- 1,5 dl must (vagy rozé)
- 10 dkg füstölt mangalica szalonna
- 1 ek só
- 2 ek mustár
- 2 evőkanál mangalicazsír
- frissen őrölt bors, majoranna - ízlés szerint
Elkészítés:
Keverd össze a fűszereket a mustárral, és jó alaposan kend meg vele a csirkecombokat. Lehetőleg fél napra tedd a hűtőbe, de ha ez nem jön össze, mert tényleg sietni kell, ne bánkódj, így is finom lesz!
Kapd elő a tepsit, fektesd bele a csirkecombokat. Szórd közé a kockára vágott szalonnát, a meghámozott, karikára vágott burgonya- és hagymakarikákat. Tetejére locsold meg a felolvasztott zsírral, majd a musttal. Alufóliával jól fedd be. Most jön a 180 fokra felmelegített sütő, és az egy óra... Az utolós 5 percre vedd le róla az alufóliát, pirítsd a tetejét! Innentől a csirke megtette, amit megtehetett, innentől Rajtad múlik minden! Minden esetre jó étvágyat!
Márti salátája a csábításhoz
Ez igazi ízorgia! A számomra nagyon kedves előételt ünnepi alkalmakra szánom. Most például egykori, legkedvesebb kollégáim, barátaim tiszteletére készítettem – teljes megelégedésre! Ez mellesleg az egyik igazi fickósító salátám!