Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- ½ ek só
- 10 dk füstölt hús (csülök)
- 25 dk sertéslapocka (dagadó)
- 2 gerezd fokhagyma
- mustár
- frissen őrölt bors
- só
- majoránna
Elkészítés:
Egy estére áztasb be a borsót s vízbe. Másnap add hozzá a füstölt húst és a fokhagymát, és kezd lassú tűzön főzni.Ha felforrt, szedd le a habját, illetve vele együtt a feket borsószemeket. Főzd még egy órát, és add hozzá a nagyobb darabokra vágott friss húst. Fedő alatt főzd tovább. Ha már puha a hús, kivesszük, apróbb kockákra vágjuk, majd visszarakjuk. Hozzáadjuk a fűszerket, majd mustárral tálaljuk. Jó étvágyat!
Rékasi farsangi csörögefánkom
Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!