Tartalmas cikkek

Finn farsanfi sárgaborsóleves
Ki ne szeretne ilyen hidegben egy jó kis tartalmas, lelket melengető levest. Nos, finn barátaim erre is tudják a megoldást! Azért nem ártana utána valami édes kelt tészta, de ezt már igazán Rád bízom!

Cecei lóbabom, az őszi levescsoda
Méltatlanul mellőzött hüvelyesünk a lóbab. Az annak idején Ázsiából hozzánk érkezett növénynek ez volt az eredeti alakja, a kisebb, a tarka vagy a fehér színűeket már mind ebből nemesítették. Egykor különösen a jászsági pásztorok kedvelték, de a mai bográcsozók is előszeretettel használják. A minap a mezőföldi Cecén jártam, ahol elbővölt a sok-sok paprikafüzér, az utcai árusok kavalkádja. Megálltam megcsodálni, és persze a paprikához rögtön gyönyörű lóbabot is vettem!

Chorizo, rák és csirke Strasbourgból
Megint járhattam Strabourgban, az Európai Parlamentben a testület Budapesti Irodájának segítségével. Mint azt már láthattátok, ilyenkor nemcsak a nagypolitika érdekel! Ezúttal is hoztam Nektek egy-két érdekességet! A most következő recept különlegessége, hogy Strasborugban, az EP éttermében ettem, ahol különösen vigyáznak arra, hogy minden nemzet képviselője találjon magának fogára valót!