- 8 kis pikánsan fűszerezett és grillezett csirke alsócomb
- 8 királyrák ugyanúgy fűszerezve és grillezett
- 1 szál chorizokolbász felkarikázva
- 1 cs újhagyma karikára vágva
- 1 zöld, 1 sárga kaliforniai paprika
- 6 ek ízlés szerinti apróra vágott vegyes leveszöldség, benne kukorica, répa, borsó
- 2 bögre átöblített rizs
- 5 bögre víz
- ízlés szerint só, bors, vegeta
Elkészítés:
Pirítsd az ízletes, karikára vágott kolbászt olajon. Ha már szépen olvad, dobd rá a kockára vágott kaliforniai paprikákat, az újhagymát, majd dobd rá a rizst. Keverj rajta egyet, és öntsd fel a vízzel. Tégy rá fedőt! Kislángos, 15 perces párolás után add hozzá a zöldségeket, és kell még 4-5perc. Közben fűszeresen grillezd a csirkecombokat, majd után a rákokat egy wokban. Tálaláskor első a rizses alap, majd jöhet rá a csirkecomb és a rák.
Én még válogattam magamnak egy tál zöldséget, mert ez így túl tömény volt nekem, de mindenkinek szíve joga, hogy szereti! Jó étvágyat Európában!
Bajor csoda
Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki!