Életforma.hu


Asztúriai babpörkölt

Asztúriai babpörkölt 

Mély, kelta hagyományai vannak az asztúriai konyhaművészetnek. Ebből természetesen nem maradhat ki a fehér bab és a kolbászuk, a chorizo sem. Fabada az elnevezése a leveses, de inkább pörköltes ételnek, amit cserépedényben készítenek. Íme a legegyszerűbb változat, amit spanyol tapasztalataim után egy kicsit magyarra fordítottam…
Chorizo fehér borban

Chorizo fehér borban 

A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.
Chorizo, rák és csirke Strasbourgból

Chorizo, rák és csirke Strasbourgból 

Megint járhattam Strabourgban, az Európai Parlamentben a testület Budapesti Irodájának segítségével. Mint azt már láthattátok, ilyenkor nemcsak a nagypolitika érdekel! Ezúttal is hoztam Nektek egy-két érdekességet! A most következő recept különlegessége, hogy Strasborugban, az EP éttermében ettem, ahol különösen vigyáznak arra, hogy minden nemzet képviselője találjon magának fogára valót! 
Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval

Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval 

Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető.