Hozzávalók:
50-60 dkg brokkoli
20 dkg apró kockákra vágott bacon
4 tojás
4 dkg liszt
1 dl zsíros tejszín
2 dl 2,8 %-os tej
bors
só
1 teáskanál dijoni mustár
szerecsendió
15 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük. A bacont megsütjük, de nem száraz-ropogósra, csak szép aranybarnára. Konyhai törlőre szedjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
A brokkolit néhány percig sós vízben blansírozzuk. Nem kell puhára főzni, de a szára már ne legyen kemény. Leszűrjük, kicsit hűtjük. Addig épp összekeverhetjük egy edényben a négy tojást, a lisztet, a tejszínt, tejet, sót, borsot és a mustárt. Én imádom a szerecsendiót, azt is reszeltem bele bőven.
Vajazzunk ki egy hőálló edényt, terítsük el benne a brokkolit, szórjuk meg a bacon kockákkal, hintsük meg a sajt harmadával, majd öntsük nyakon a tojásos keverékkel. Jusson mindenhová belőle. Szórjuk meg az étel tetejét a maradék sajttal, toljuk 220 fokos sütőbe, és süssük, amíg szép piros nem lesz a teteje.