Ez most rendhagyó recept lesz, és mindenből annyit veszel, ahány virslit meg fogtok enni:
Hozzávalók:
- virsli
- ahány virsli, annyi csík füstölt szalonna
- ahány virsli, annyi sajtcsík, mondjuk trappista
- mustár
- saláták
- pirítós
Elkészítés:
Ha műbeles virslit kaptál, szedd le róla a a műanyagot. Minden egyes virslibe vágj egy csíkot, de úgy, hogy egyik végét se vág át, hanem a szalonna zsírja és az olvadt sajt a "csónakban" maradjon. A vájatba tehát fektess egy-egy csík szalonnát és sajtot. Már csak a forró partigrillbe vagy a sütőbe kell tenni. Kínálhatód különböző mustárokkal, mártogatókkal, salátákkal vagy egy egyszerű pirítóssal! Jó étvágyat!
Márti füstölt csülkös kiflije a sörözéshez
Nemrégiben kaptam egy pompás füstölt csülköt, amit mézzel, mustárral sütöttem meg. Minden igyekezetünk ellenére nem tudtuk megenni az egészet, így adódott a kérdés, mi legyen a másik felével. Nos, egy hétvégi buli megoldotta a dolgot. Eredeti kolbászos kiflim tésztáját házasítottam a felkockázott csülökkel. Valami csodás lett! Alig tudtam lefotózni, olyan keletje volt!