Különleges tészta, amit egy kicsit vastagabbra sütünk, mint a palacsinta. Ha friss narancsból készítjük a krémet hozzá, annak a héjából pedig készítsünk cukrozott, szárított narancshéjat. Ez is lehet egy jó kis ünnepi finomság Max konyhájából.
3 közepes méretű narancs leve, vagy 2-3 dl narancslé
1 tk vanília likőr
2 ek. cukor/méz
1 ek. burgonya keményítő
Így készül! Kép: Max konyhája
Elkészítés:
A tojásokat a vaníliával, a sóval és a tejjel keverjük habosra, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és a pudingport. Keverjük ki csomómentesre, és pihentessük legalább 25-30 percet. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát egy erre alkalmas eszközzel, és vágjuk fél centis karikákra. A barnulás ellen nem kell kezelni, mert úgy is karamellizáljuk.
Padlizsánnal töltött focaccia
A focaccia az olasz konyha egyik közkedvelt tagja, nem más, mint egy lisztből, élesztőből és vízből álló lapos kenyér. Számtalan variációban létezik, de a világ szinte minden táján sütnek hasonló lepényféleséget hasonló tésztából. Ez a recept is Max konyhájából származik!
A krémhez a narancsok levét a cukorral és a likőrrel forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel pár kanál hideg vízben, majd takaréklángon főzve, állandó keverés mellett adjuk a narancs sziruphoz. Főzzük a besűrűsödés után még pár pillanatot, de keverjük mert könnyen leég, majd zárjuk el az energiát.
Egy lapos serpenyőben melegítsünk egy kis olajat, erre helyezzük rá az almakarikákat, és merjünk rá annyi tésztát, hogy ellepje az almát. Közepes energián süssük, de vigyázzunk, mert ha erős a láng, akkor könnyen megég az alja, a teteje még folyik. Ha megszilárdult a tészta, két lapáttal fordítsuk át a lepényt, és süssük szép pirosra.
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.