Desszert cikkek

Várd a tavaszt ezzel a mennyei epres panna cotta desszerttel!
Kezeket fel! Ki várja már az igazi tavaszt?

Sütőtökös-fahéjas csiga
Az egész család oda lesz ezért az őszi desszertért! Reggelire, de délutáni nasinak is elkészítheted.

Ismerd meg te is Székesfehérvár királyi desszertjét!
A különleges évfordulóhoz különleges desszert dukál.

Tavaszi desszert: epres kanalas krémes palacsinta
A palacsinta a gyerekek és a felnőttek kedvence is. Most egy olyan epres változtatot hoztunk, amit mindenki szeretni fog, ha elkészíted!

Szeretjük a csokit, és ragaszkodunk a kedvenceinkhez
Lehet édes, keserű, ét, vagy tej, a csokoládé kétségkívül az emberiség egyik legkedvesebb édessége. Sokaknak elsőre a belga vagy svájci csokik jutnak eszébe, pedig a magyar csokoládégyártás is hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A csokoládé tehát igazi szerelem sokunk számára, de mennyit is tudunk valójában kedvenc nyalánkságunkról?

Eperrel töltött gombóckák
A gombóc rajongóknak biztosan ki kell próbálnia ezt a receptet. Akik odavannak a szilvás vagy sárgabarackos változatért, az epreset sem hagyhatja ki.

Mákos nudli szilvalekvárral nyakon öntve
A nudli a gombóc kis testvére és pont ezért, ha lehet még nála is édesebb, finomabb. Van ugye a klasszikus, prézlibe hempergetett változat, de egyáltalán nem megvetendő a mákkal borított és szilvalekvárral suhintott verzió sem.

Ilyen az eredeti olasz Tiramisu
Az olaszok rendkivül büszkék az ételeikre, legyen szó tésztákról, húsételekről vagy éppen desszertekről, ragaszkodnak az autentikus receptjeikhez. Tiramisu dolgában sem ismernek tréfát.

Túrótorta gumicukorral díszítve
A gyerekzsúrok csúcspontja a születésnapi torta felszolgálása. Ha már unjuk a szokásos csokitortát, próbáljuk ki ezt az egyszerűen elkészíthető túrótortát, aminek a varázsa a gumicukor díszítésben rejlik.

Áfonyás muffin kuglófként tálalva
Ne ijesszen meg a rengeteg alapanyag, ez egy egyszerű és elronthatatlan recept. Megcsinálhatod muffin formában is, de annyira mutatós kuglófként, hogy mi inkább erre bíztatunk.
Panettone - az olasz kuglóf
Kicsit macerás, de egészen más szintre emeli a klasszikus kuglófot. Érdemes kipróbálni!
Desszertek a mikródból - ezt imádni fogod, ha nincs időd sütni
Sütire vágysz, de nincs kedved vagy éppen időd sütni? Van egy jó hírünk: az édességekről így sem kell lemondanod.
Trendforduló a desszertek világában
Sajátos forradalom zajlik a desszertek világában. Kezd megtörni a cukor dominanciája, és egyre inkább előtérbe kerül a keserű és a sós íz.
Nincs időd sütni? Gyors desszertek a mikróból
A mai világban már egyáltalán nincs sütőhöz kötve a süteménykészítés – szinte minden sütikedvenc elkészíthető egy bögrében a mikródban is.
Egyszerű spanyol mandulás sütemény
Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. A férjem imádja!
Ó, ha Bálint ezt tudta volna!
Emlékezetessé szeretné tenni az egyik ismert légitársaság a Valentin-napi utazást. 40 egyedi, szerelmes hangulatot idéző desszertet és fogást kínál a fedélzeten és a 6 kontinenst behálózó reptéri társalgókban. Most elcsöppenünk!
Habkönnyű mennyország
Van egy trükkje az igazi Pavlova-tortának, amivel elronthatatlan ez a desszert. Ha így készíted, garantáltan ámulatba ejtheted a vendégeket!
Rákóczi túrós gönci baracklekvárral és wasabival
Nagyon is illik a megfelelő sör a megfelelő desszerthez! Megbolondítottuk a rákóczi túróst is, így aztán a kettő együtt egyenesen remek! Már az elandalít, ahogy ezt olvasom, de amit kóstoltam, egyenesen mennyei! Kísérletezz bátran! Akár szilveszterre is elteheted ezt a receptet!
Diótörő és champagne: fesztivál a Duna-parton
Csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit az idei adventi vasárnapokon is az InterContinental Budapest. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak, és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.
Kovászos, csíkos kalács
Nagyon sok kovászom maradt , és napok óta a csíkos kalács járt a fejemben - hogy milyen jó lenne reggelire vagy uzsonnára egy jó kis kávé mellé vajjal, lekvárral vagy mézzel eszegetni. A gondolatot tett követte, és megszületett minden idők legfinomabb csíkos kelt kalácsa saját nevelésű természetes kovásszal!
Birsalmahab délutánra
Jó visszagondolni ezekben a gyönyörű vénasszonyos napokban a nagyinál töltött vasárnapokra. Nusi néni rendkívül találékony volt, és mindig tálalt a családnak valami kis desszertet. A birsalmát kevesen szeretik, pedig szerintem isteni, és nagyon sokféle módon fel tudod használni. Ez a hab például mindig „vitte a prímet”!
Fahéjas almáspite – az amerikai klasszikus
Ebédhez, vacsorához, hűvös őszi napjaimhoz egyszerűen csodálatos ez a finomság. Mindig megmelegíti a lelkemet! Már akkor elszáll minden gondom, amikor megérzem az illatát. Feltétlenül próbáld ki!
Bujtatott gesztenyés muffin
"Mint azt már többször jeleztem, nem vagyok egy nagyon sütögetős, sütizős fajta manus. A lényeg viszont az, hogy amikor kell, akkor a legtermészetesebb módon előkaparok egy régi receptet, és azt használom alapnak, illetve próbálom feldobni, átvariálni, a lehető legegyszerűbb őrültségekkel." Íme, az őrülten jó ételek alkotójának receptje!
Köhögésre egyél bodzást
Citromfű, hibiszkusz, fehérbabhéj – idén is sok izgalmas és újszerű gyógynövényi összetevőt használtak a pályázók a hobbicukrászoknak kiírt Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen. A bükki füvesember legjobb gyógynövényes tortáért járó különdíját egy bodzás-túrókrémes alkotás érdemelte ki.
A luxemburgi őszi szilváslepény
Egy igazi őszi finomságot mutat be az Európa Pont a kis nagyhercegségből: a Quetschentaartot. Szuperkönnyen elkészíthető, kevés összetevős süti, amely hagyja a frissen megérett őszi szilvát érvényesülni: igazi kis csábítás.
Vasárnapi meglepi a nagyitól
Imádott unokáinak mindenben kedvébe járt az én drága nagyim. Láss csudát, mindenből, ami a kertben termett krémet, habot is tudott készíteni - az összes többi nyaraló gyerek irigységére, de azért persze ők is kaptak belőle, hisze a nagyi rájuk is számított... Ez egy különlegesség, de nem igényel különleges gasztrovénát! Te is lenyűgözheted a gyerekeket!
Sajttorta málnazselével, sós karamellel Pammer Livitől
Olyan régóta motoszkált már a fejemben a sajttorta, hogy muszáj volt végre elkészítenem. Gyors desszert, csak azt kell kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen, és már tálalható is. Először úgy gondoltam, hogy csak sós karamell lesz a kiegészítője, de aztán került bele egy vékony csík málnazselé… jó döntésnek bizonyult!
Szilva és mák, avagy nem nagy cucc...
Nem nagy ügy, inkább egy kis játék. Mert ez van, amikor ilyent kívánok, ha jönnek… De olyan fincsi volt, és „hama-gyorsan” elfogyott, hogy már nincs is,… és azt se vette senki észre, hogy nem a legszebb lett a piskótám – írta az őrülten jó ételek alkotója.
Céklasüti
Mivel van céklám, azt el kell használni. Jó szokásom szerint, ismét csak egy variációra gondoltam, merthogy készítettem már ilyen sütit, csak épp sütőtökkel. Hmm, ha sütőtökkel működik – gondoltam - akkor a céklával sem lehet gond. ...és lám… - írja Steffel Csaba
Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából
Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert lett belőle. Az eredeti recepttől annyiban tért el, hogy a zabpelyhet nem őrölte meg, hanem apró szemű szőlőt használt, és kicsivel több gyümölcsöt tett bele, mint amennyit a leírás megadott.
Málnahab a nagyi füzetéből
Tombol a málnaszezon! Imádom, amikor olvad szét a számban a nyár kincse! Hát még, amikor desszert lesz belőle! A nagymama mindig ezzel kedveskedett, amikor játszani jöttek a rokongyerekek. Nem tudtam vele betelni! Próbáld ki!
Panna cotta epervelővel
Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a gyümölcsszemeket. Pammer Livi receptjének is most jött el az ideje. Mint írja, gyorsan elkészíthető, és baromi egyszerű, egész egyszerűen elronthatatlan édesség! Lássunk neki!
Tiramisu pohárkrém
Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult, ami lett is volna, ha kivárjuk a megfelelő időt a dermedésig. De hát az ember gyarló, és nem vár… Aztán, mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe, és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut. Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is volt így pohárból eszegetni – írja blogjában Pammer Lívia.
Kiütéssel győzött a palacsinta
Palacsinta, somlói galuska és gesztenyepüré: ezek a legnépszerűbb desszertek ma Magyarországon. A legtöbb édességet februárban, illetve novemberben rendeljük – derült ki egy friss felmérésből.
Gluténmentes dán kuglóf
Glutén és cukormentes kuglófot sütöttem, Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, egy pillekönnyű szép magas kuglóf született, nagyon harmonikus ízzel.
Gabi almatortája Ágfalváról
Gabi, csodálatos konyhai trükkökről híres barátnőnk legutóbb ezt a 16 szeletes tortát kínálta nekünk Ágfalván! Olyan harmonikus ízeket varázsolt elénk, hogy csak ámultunk és bámultunk. Egy száraz furmint vagy egy finom kávé vagy tea remekül illik hozzá! Itt a farsang végén lepd meg a barátaidat! El fognak ájulni ezen a különlegességen!
Meghökkentő krumplirétes
Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom!
Stollen kalács Zalacsányból
Itt az utolsó pillanat, de talán ez a süti még belefér! Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.
Így szeret egymásba a tokaji és a zserbó
Bár a zserbó eredete kapcsán több elmélet is létezik, a legtöbben Gerbeaud Emilhez, a svájci származású cukrász- és csokoládékészítő mesterhez kötik megalkotását, aki 1884-ben érkezett Magyarországra, hogy betársuljon egy, a mai Vörösmarty téren álló kávéházba. Az omlós tésztalapok közé baracklekvár és diós töltelék kerül, majd a tetejére csokoládé. Kandikó Éva barátnőm tuti receptjét olvashatjátok! És ne feljtsetek el hozzá tokajit kínálni! Megmutatom, milyet!
Adventi hangulat: a sógorék kitalálták, mi meg felturbóztuk
Mint sok más édesség, a puszedlik is osztrák közvetítéssel érkeztek hozzánk, majd váltak a 20. századra nemcsak itthon, de az egész közép-kelet-európai régióban az adventi időszak meghatározó süteményévé. Kandikó Éva háziasszonyként pedig roppant módon megbecsüli, hogy egyszerűen és gyorsan készíthető. Ez ünnepek táján bizony nagy előny! Ehhez csak segít egy korty aszú!
Egy klasszikus édesség a tokajihoz az Aszú Világnapján
Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért is ne lenne az pont Takaji Aszú? Koccintsunk tehát aszúval, és örökítsük meg a #KoccinsAszuval hastage segítségével, hogy mások is ünnepi hangulatba kerüljenek ezen a remek napon! Ja, és együnk hozzá egy kis birsalmasajtot! Kandikó Éva barátnőm receptjét ajánlom figyelmetekbe!
Télapó kedvence, ezt tedd ki az ablakba
Remélem, már mindenki kipucolta a cipőcskéjét, és felkészült az éjszakára! Kémeim jelentették, hogy a Télapó már elindult Lappföldről, hiszen minden JÓ gyerekhez időben szeretne eljutni. Van, ahová szánon érkezik, máshol a kandallóban landon, megint máshol az ablakon kopogtat... vagy nem. Minden esetre a kedves vendéget illik fogadni, ha már egy éven át azon dolgozott, hogy meglepjen minket! Itt egy remek ötlet!
Waldvierteli máktorta karácsonyra
Rövidesen itt az advent, már lehet gyűjteni a legújabb recepteket karácsonyra! Ebben, az Alsó-Ausztriából kapott receptben minden benne van, ami csak találkozhat az ünnepekkor egy sütiben: itt a mák, itt a mogyoró, a tojás... Szóval pazar egy recept! Szerintem már most próbáld ki, hogy az ünnepekre minden flottul menjen!
Szüretre: túrós-szőlős rétes
Nem mondanám hogy tradicionális rétesről van szó, hiszen pár éve kezdtük el sütögetni, próbálgatni. Nem járunk szüretelni sem, azért az elnevezés, mert ilyenkor találni finom, zamatos szőlőt, ami elengedhetlen a szőlős-túrós réteshez. Előre bocsátom, ennél a receptnél mindenki a saját kedvére módosítja az arányokat. Most mutatom Max eredeti verzióját.
Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó...
Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!
Mandulás-kakaós csiga a vasárnap délutáni kényeztetéshez
Szeretnél egy foszlós, langyos pihe-puha tésztájú kakaós csigát? Ha időm engedi bedagasztok egy finom, könnyed kelt tésztát. Leves vagy a délutáni kávé mellé kitűnő péksütemény. Egy kis darált mandulával megbolondítva szorosan egymás mellett sütve... Felcsigáztalak? Akkor most vágj bele - ezt ajánlja Pammer Livi!
Mogyoróvajas csicseriborsókeksz
Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt a kekszet. Nagyon könnyű, még csak liszt sem kell hozzá. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni. Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásainkra, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer - tette hozzá a bulkshop.hu.
Almás kelt puffancs
Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje. Ezt a kelt puffancsot a muffinsütőben készítheted, Ebből a mennyiségből 12 darab kerekedik ki. Köszönjük a sógor úrnak is az ihletet.