Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 10 dkg kandírozott narancs
- 5 dkg mandula
- 2 cl rum
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 1 db vanília rúd
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
A díszítéshez: olvasztott vaj és porcukor
Elkészítés:
Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és tejből kovászt készítünk, majd összekeverjük a hozzávalókat és 20 percig pihentetjük. Formázzuk és újra pihentetjük 20 percig, majd megsütjük. Ha megsült, forrón megkenjük olvasztott vajjal, és vastagon minden oldalán megporcukrozzuk.
Magas osztrák férfi felemás cipőben
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!