
Hozzávalók:
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
7,5 dkg liszt
25 dkg étkezési keményítő
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom
a díszítéshez dió
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.

Ez a több hétig is eltartható finomság rengeteg változatban készülhet, elég csak az alapanyagok kapcsán a különböző fűszerezésekre, dióra, mandulára gondolni. A méz ízt és textúrát befolyásoló jelenléte miatt az aszú ebben az esetben is logikus választás, hiszen mindkettő közös jellemzője a koncentráció és az édesség. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt! Kellemes ünnepeket!