- 1kg birsalma
- 20 dkg cukor
- 1 tojásfehérje
- 1 jó kanál rum (ha gyerekvendéged érkezik, ezt hagyd ki!)
Elkészítés:
Az almákat négy be vágva kevéske vízzel megpároljuk vagy forró sütőben megsütjük. A gyümölcsöt áttörjük, még melegen hozzáadjuk a cukrot , a rumot és a tojásfehérjét, és habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Üvegtálkákba tesszük, díszíthetjük gyümölcsdarabkákkal. Valamilyen teasütit és egy pohár fehérbort kínáljunk hozzá!
Kellemes délutánt!
Nem akármilyen kevertet kavartunk össze: egyrészt őszi, mert a birs és a dió most aktuális, másrészt egy nem hagyományos, ám nagyon mutatós és egyszerű tészta. Kiránduláskor se hagyjuk otthon!