Birsalma cikkek

Birsalmahab délutánra
Jó visszagondolni ezekben a gyönyörű vénasszonyos napokban a nagyinál töltött vasárnapokra. Nusi néni rendkívül találékony volt, és mindig tálalt a családnak valami kis desszertet. A birsalmát kevesen szeretik, pedig szerintem isteni, és nagyon sokféle módon fel tudod használni. Ez a hab például mindig „vitte a prímet”!

Házi birsalmasajt a nagyitól
Legutóbb a Balaton-felvidék legismertebb piacán kóstoltam Nagy Ferenc présházának nagyszerű birsalmasajtját. Megmondom őszintén, a nagyi sajtja után soha nem ettem még ilyen finomat. Ő a háromajtós szekrény tetején szárította, Nagy Feri barátunk pedig egy hatalmas gyúródeszkán az udvaron, az októberi napfényben... Egyszerűen mesés!

Őszi birsalmás-diós kevert
Nem akármilyen kevertet kavartunk össze: egyrészt őszi, mert a birs és a dió most aktuális, másrészt egy nem hagyományos, ám nagyon mutatós és egyszerű tészta. Kiránduláskor se hagyjuk otthon!

Birsalmasajt, az ősz favoritja
A birsalmát nyersen, gyümölcsként nem fogyasztjuk, de magas pektin tartalmát kihasználva kiváló birsalmasajtot készíthetünk belőle, ami jól fog jönni téli estéken csemegeként, vagy majd a karácsonyi süteményekbe.

Slatko, a szerbek legédesebb édessége
Déli szomszédaink hagyományos vendégköszöntő édessége ez, szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Mi most aktuálisan birsből főztük, hogy igazán pikáns öntete legyen a fagylaltoknak, a palacsintáknak vagy akár a gofrinak.

Sorozatbarát recept: őszi szmötyi - és ez nem vicc!
"Nevezhetjük smoothie-nak is, vagy magyarosan szmútinak, de nálunk inkább mégiscsak szmötyi marad. Ha kiskorúak vannak a családban, akkor tuti, ti is mantrázzátok otthon: sokzöldségetmertazegészséges! Nálunk a direkt zöldségevés kb. 3 éves korban befejeződött, most már csak csempészni tudom az étrendbe. Például így: céklás birsalmás szmötyit csomagolok a gyerekeknek." Hölgyeim és Uraim, Önök a Piac és Profit online divízió igazgatójának, Csarkó Juditnak legújabb "gyerekkísérő" tízóraiját olvassák!

Birscsatni - ajándéknak is!
Az édes és fűszeres csatni az indiai konyhából lehet ismerős, de bármilyen sült hússal, grillezett sajttal nagyon finom. Ha szép üveget választunk és kissé feldíszítjük, karácsonyi ajándék is lehet!

Gyomornyugtató Birsalmás csirkecomb
A birsalma az egyik legjobb gyomornyugtató, regeneráló gyümölcs.Gyomorrontásból, hasmenéses betegségből lábadozó betegnek inkább kompótként ajánljunk! A következő recept azonban mindenkinek jót tesz, és ráadásul nagyon finom!