
Hozzávalók:
tésztához
3 tojás
1 pohár cukor (2 dl)
1 pohár joghurt
1/2 pohár olaj
2 pohár liszt
1 sütőpor
1 kanál kakaó
töltelék800 g birsalma
100 g dió
5 kanál cukor
kevés porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, a kakaó kivételével összekeverjük, majd a felét kivajazott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb 1o percig elősütjük. Közben a birsalmát lereszeljük, hozzáadjuk az 5 dkg darált és az 5 dkg darabolt diót, a cukrot és az elősütött tésztára tesszük. A fennmaradt nyers tésztához hozzákeverjük a kakaót, ráöntjük a krémre és vissza toljuk a sütőbe kb. még 2o percre.

A birsalmából isteni sajtot is készítettünk már! Kattints a receptre, ha szeretnéd kipróbálni!