Hozzávalók:
- 1 tekercs vagy csomag réteslap
- 15 dkg főtt, áttört burgonya
- 12 dkg porcukor
- ½ cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 4 tojás sárgája
- 8 dkg héjával reszelt mandula
Elkészítés:
A réteslapokat szokás szerint szétszedjük, nedves konyharuhára terítjük. Olvasztott zsííral vagy margarinnal megkenjük, darával megszórjuk, és jöhet a következő lap. Ha így elkészült a harmadik is, megtöljük a töltelékkel. Ez úgy készül, hogy az áttört krumplit, a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgával és a mandulával legaláb fél órán át összekeverjük. Mennyei tud lenni egy jó robotgép! A rudakat a a konyharoha segítségével összetekerjük, tojással megkenjük a süti tetjét, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva aranysárgára sütjük. Tálaláskor ne felejtsd el vaníliás cukorral megszórni! Egy jó kis furmintot kínálnék hozzá! Jó étvágyat!
Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből
Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!