Furmint cikkek

Egy majdnem elfeledett magyar borvidék
Már a római kortól ismert volt a zalai bortermelés, mégis, a vidékről, e tekintetben alig tudunk valamit. Pedig igazán figyelemre méltó borokat alkotnak a helyiek. Igaz, a ma gazdái más-más fajtákban látják a vidék jövőjét, de ennek fő oka, hogy a különleges, és igen különböző termőtalajokon más és más típusok érzik jól magukat. A Bussay Pincészet gyönyörű, testes borai csak saját, csak minőségi szőlőkből készülnek. Meg kell kóstolni!

Gabi almatortája Ágfalváról
Gabi, csodálatos konyhai trükkökről híres barátnőnk legutóbb ezt a 16 szeletes tortát kínálta nekünk Ágfalván! Olyan harmonikus ízeket varázsolt elénk, hogy csak ámultunk és bámultunk. Egy száraz furmint vagy egy finom kávé vagy tea remekül illik hozzá! Itt a farsang végén lepd meg a barátaidat! El fognak ájulni ezen a különlegességen!

Meghökkentő krumplirétes
Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom!

Ha február, akkor furmint!
Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők, mindenkinek érdemes megkóstolnia!

Bor van, de hol itt az apátság?
Veszprémben vagy fúj a szél vagy harangoznak - mondják a helyiek. Nos, a közelben, a szellősben teremnek azok a fürtök, amelyek oly híressé tették a Somló lankáit, szőlőjét és borait. Ki ne ismerné például a juhfarkat, ami tényleg a juh farkáról kapta a névét, és a belőle készült bor egyetlen kortya elvarázsolta Alder Yarrowt, a világ egyik legbefolyásosabb borszakíróját is! Ez a Somlói Apátsági Pincészet!