- 28 deka apró zabpehely
- 7 dkg finomliszt
- 15 deka hideg teavaj
- 1 tojás
- 10-15 dkg barna cukor
- 1 tasak sütőpor
- 40 deka magozott, negyedelt szilva
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 (bio)citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 marék szeletelt mandula
- 1 ek barna cukor
Elkészítés:
A tésztát így készítettem : A zabpelyhet, a lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport a cukrot és a hideg vajat, majd alaposan elmorzsoltam. Ekkor hozzáütöttem a tojást, átdolgoztam, és háromnegyed részét sütőpapírral bélelt, 26 cm tortaformába nyomkodtam úgy, hogy egy kis pereme legyen.
Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!
Jó étvágyat, vidám „teadélutánt” mindenkinek!