Facebook hozzászólás

Így jönnek el az angyalok

Nyakunkon a karácsony, ezt jelenti az adventi várakozás. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, fogadjuk meg a szakértő tanácsát, hogy igazi karácsonyi hangulatot teremthessünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek. Sok sikert!

Fények kint és bent

A karácsony melegségét rendkívül jól szimbolizálják a kandallók. Legyen szó valódi darabról vagy látványeszközökről, rájuk pillantva átjár bennünket a nyugalom és a meghittség. Amennyiben nincs lehetőségünk egy igazi kandalló melegségét a közelünkben érezni, szerezzünk be egy látványkandallót, aminek üzemeltetéséhez kéményre sincs szükségünk. Bár az eszköz hőt nem ad le, a hangulatot ugyanúgy megteremtheti számunkra az ünnepi készülődéshez.

Karácsonyi kandalló gyerekkel, Kép: újHáz Centrum
Kép: újHáz Centrum

A ház külső dekorációjakor legyünk rendkívül körültekintőek – hívja fel a figyelmet az újHÁZ Centrum szakértője. A rosszul megválasztott, silány minőségű kültéri led-füzérek ugyanis hatalmas problémákat okozhatnak. Amennyiben zárlatosak lesznek, akár az egész ház villanyvezetékét is tönkretehetik, rosszabb esetben pedig fel is gyulladhatnak. Éppen ezért a szakértők szerint csak megbízható forrásból származó, CE-jelöléssel ellátott, biztonságtechnikai szempontból is bevizsgált darabokat vegyünk.

Karácsonyi led-füzér, Kép: újHáz Centrum
Kép: újHáz Centrum

Hass az érzékekre!

Bár még a karácsonyfa állításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd az ünnepekkor a nappalinkban látni, s válasszunk ezzel harmonizáló kiegészítőket. A bejárati ajtóra tegyünk kopogtatót, az asztal közepére adventi koszorút, a polcokra kis karácsonyi kiegészítőket ízlésünk szerint. Az idei év abszolút sztárjai a fémes és a natúr hatású dekorációk. A fehér és szürke kombinációja eleganciát sugároz és a téli havas tájat idézi meg, ha hozzá fenyőágat, esetleg szezonális terméseket társítunk. Bátran kísérletezzünk akár saját kezűleg készíthető díszekkel.

Biokandalló, Kép: újHáz Centrum
Biokandalló ezüstös díszben, Kép: újHáz Centrum

A látvány mellet legyenek hangsúlyosak az illatok is! A karácsony szerves részét képezi a fahéj, a mézeskalács-fűszerkeverék, vagy éppen a vanília illatának keveredése a citrusokkal. Használj gyertyát, vagy legyél újra kisgyermek, és díszíts fel kedved szerint szegfűszeggel néhány narancsot. A citrusféléből kicsapódó olaj a fűszerrel társulva azonnal a levegőbe kerül, és bejárja az egész otthonodat. Ráadásul csinos dekoráció is, ha egy szép tálba sorakoztatjuk az elkészült mesterműveket.

Szürke-ezüstös karácsonyi hangulat, Kép: újHáz Centrum
Kép: újHáz Centrum

Puha párnák és takarók

Hogy fokozzuk a meghittséget, kedvenc kuckózós fotelunkba helyezzünk el egy hópehellyel díszített párnát és egy pokrócot is, amibe esténként olvasgatás vagy tévénézés közben be tudjuk bugyolálni magunkat. A színek ebben az esetben is harmonizáljanak minden más kiegészítővel, a klasszikus téli motívumok mellett azonban most fektessünk nagy hangsúlyt a tapintásra is. Minél puhább anyagú darabokat választunk, annál jobb!

Karácsonyi fotel párnákkal, takaróval, Kép: újHáz Centrum
Kép: újHáz Centrum

Az örök klasszikus norvégmintáról se feledkezzünk el! Ha neked is lapul egy-két ilyen motívumú kiegészítő a szekrényed alján, kapd elő a csúnyapulcsikkal

Pasztell színű lesz az idei karácsony
A karácsonyi készülődésnek is vannak szakértői: ők azok, akik sokat dolgoznak azért, hogy a külföldön kapható, idei ünnepi dekorációk hozzánk is eljuthassanak, hogy terített asztalunk divatos, egyedi lehessen, és a pénztárcánkat se terhelje meg túlságosan.

és a giccses karácsonyi lemezekkel együtt! Garantáltan a hangulatod is vidámabb lesz!

Döntsünk bárhogyan is, legyen akármilyen színű is a fánk, a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljünk az ünnepekre. Teremtsünk békét, harmóniát otthonunkba egy csipetnyi varázslattal, és hagyjuk, hogy átjárjon bennünket a karácsony semmi máshoz nem hasonlítható hangulata! Sok sikert, és áldott adventet!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…
1 / 1 491

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!