- 125g szoba hőmérsékletű / olvadt vaj
- 50g cukor
- 1 tojás
- 250g finomliszt
- egy csipet só
- fél kiló szilva
Elkészítés:
Keverjük el alaposan a vajat a cukorral és a tojással, lassan szitáljuk hozzá a lisztet, majd sózzuk, és gyúrjuk homogén állagúvá a tésztát. Becsomagolva hagyjuk fél órán át pihenni a hűtőben.
Eközben melegítsük fel a sütőt 200 fokra. A tésztát kinyújtva helyezzük el egy kivajazott gyümölcstortaformában. A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki, majd vágjuk 6 kis cikkelyre. Helyezzük körkörösen a tésztára a szilvákat. Kb. 40 percig süssük, amíg a teteje már nem tűnik túl nedvesnek (a sütemény maga mindenképp nedvesebb lesz, mert a szilva kis levet enged. A tetejét ízlés szerint lehet porcukorral vagy vaníliás cukorral, esetleg tejszínhabbal díszíteni.
Gudden Apetitt, azaz jó étvágyat! :-)
Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.
Nem lehet elfelejteni az őszi, szüretelő Elzászt! Fantasztikus színekben pompázik Colmar és környéke! Franciaország Németországhoz simuló részén találhatod a legremekebb borutakat! A környékbeli templomok oltárát ilyenkor zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítik! Sokat dolgoztam Strasbourgban. Ezt az almatortát is ott tanultam. Nincs is jobb annál, mint délután egy pohár újborral és egy szelet almatortával kiülni az Ill folyó partjára, és gyönyörködni a nap őszi sugaraiban! Előre bocsátom, nem vagyok édesszájú, de ezt a desszertet nem lehet megunni, nem lehet kihagyni! Jó étvágyat!