Hozzávalók:
1 leszűrt, alaposan lecsöpögtetett csicseriborsókonzerv
2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyoróvaj
2 evőkanál datolyamelasz vagy más növényi szirup (ha a mogyoróvaj édesített kevesebb)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet himalája só
1-2 kávéskanál vaníliakivonat
1 tábla étcsokoládé felezve, felét összetörve a tésztába, felét a díszítéshez / csokicsipsz
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt. 180 fokon sütjük majd a kekszeket.
2. A csokoládé felét törjük/daraboljuk apróra.
3. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit sütőpapírral.
4. A tört csokoládé kivételével tegyünk mindent a keverőgépbe vagy egyszerűen fakanállal keverjük össze.
5. A csokidarabokat a végén, gyengéden keverjük a masszába.
6. Formáljunk vizes tenyérrel kis gombócokat, a tetejüket egy kicsit nyomjuk le, helyezzük őket a bélelt tepsibe.
7. 10-12 perc alatt sül. Nyugodtan vegyük ki a sütőből az idő letelte után, akkor is, ha puhának tűnnek. Nem tudnak nem megsülni, ugyanis minden, ami benne van, nyersen is ehető.
8. Pihentetés/hűlés után még sokat szilárdulnak, de ez a keksz egy alapvetően puha, omlós keksz, nem fog keménnyé szilárdulni.
Jó étvágyat!