Facebook hozzászólás
1 057

FRANCIA FINOMSÁG

Tejszínes fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pucold meg a gerezdeket, vágd apróra. Dobd rá egy kis olajra, pirítsd meg, majd szórd rá a lisztet. Az a jó, ha már kapott egy kis halvány barna színt. Most öntsd hozzá a húslevest, ízesítsd sóval, borssal, és lassú tűzön főzd egy negyedórát. Öntsd az egészet turmixgépbe, jól aprítsd össze, vagy inkább kémesítsd, majd add hozzá a tejszínt. Öntsd vissza a lábasba, és öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal, díszítsd újhagymakarikával, petrezselyemmel vagy  sonkacsipsszel, és kínálj hozzá pirítóst!

Jó étvágyat!

Selymes gombakrémleves tejszínnel

Selymes gombaleves tejszínnel, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Elámultam a barcelonai piacon, amikor megláttam a katalán vidék összes gombáját a szivárvány minden színében. Ehhez képest nálunk sokkal szegényesebb a kínálat még a jobb üzletekben is. Pedig mindenféle gomba mindenféle módon nagy kedvenc a családban. Ez a recept is egyszerű piaci beszerzésből származik, mert apukám imádja. Finom vasárnapi fogás is lehet!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!