Facebook hozzászólás

EGÉSZSÉGES

Póréhagymaleves – betegeknek is

Valami olyan levest szerettem volna idős szüleimnek vinni, ami végre kicsit kikerül a folytonos “húslevessorból”. Arra gondoltam, hogy a póréhagyma erre pont alkalmas, és azt is krémlevesként elkészítve. Láss csodát, imádták! Nekik nem adtam hozzá pirított zsemlekockát, de te nyugodtan készíts ilyet, mert isteni!

Póréhagymaleves,Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítsük elő az alaplevet (ha nincs készen, vagy pl. lefagyasztva a hűtőben), akkor mondjuk tyúkhúsleveses leveskockából  is elővarázsolható. A póréhagymát karikázzuk fel, dinszteljük meg a vajban. Engedjük fel az alaplével . A tejszínbe keverjük bele a lisztet, öntsük a levesünkhöz, és még  pár percig lassú tűzön kevergessük. Frissen daráljunk rá egy kis borsot, majd adjuk hozzá a sajtot. Az egész mehet a turmixgépbe. Pompás, habkönnyű krémleves lesz belőle. Tálaláskor díszítheted pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, még egy kis reszelt sajttal. Nagyon idős embereknek tálaltam, ezért csak egyszerűen, egy csészében tálaltam. Nagyon ízlett nekik!

Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral

Hagymaleves, Kép: Spirit Hotel
Kép: Spirit Hotel

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!