Facebook hozzászólás

EGÉSZSÉGES

Póréhagymaleves – betegeknek is

Valami olyan levest szerettem volna idős szüleimnek vinni, ami végre kicsit kikerül a folytonos “húslevessorból”. Arra gondoltam, hogy a póréhagyma erre pont alkalmas, és azt is krémlevesként elkészítve. Láss csodát, imádták! Nekik nem adtam hozzá pirított zsemlekockát, de te nyugodtan készíts ilyet, mert isteni!

Póréhagymaleves,Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítsük elő az alaplevet (ha nincs készen, vagy pl. lefagyasztva a hűtőben), akkor mondjuk tyúkhúsleveses leveskockából  is elővarázsolható. A póréhagymát karikázzuk fel, dinszteljük meg a vajban. Engedjük fel az alaplével . A tejszínbe keverjük bele a lisztet, öntsük a levesünkhöz, és még  pár percig lassú tűzön kevergessük. Frissen daráljunk rá egy kis borsot, majd adjuk hozzá a sajtot. Az egész mehet a turmixgépbe. Pompás, habkönnyű krémleves lesz belőle. Tálaláskor díszítheted pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, még egy kis reszelt sajttal. Nagyon idős embereknek tálaltam, ezért csak egyszerűen, egy csészében tálaltam. Nagyon ízlett nekik!

Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral

Hagymaleves, Kép: Spirit Hotel
Kép: Spirit Hotel

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!