>
Facebook hozzászólás

NAGYON GUSZTA

Fasírtgolyók tejszínes zöldségágyon

Azért vannak a jó barátok…(is), hogy eszembe juttassák, ha egy ételt régen készítettem – írja Max. Így van ez a muffinsütőben sült, baconba (jelen esetben császárszalonnába) tekert fasírt golyókkal. A módszer nem új, már többször készítettük, csak valahogy mostanság elfeledtük. De amikor D. Gabinál megláttam, ismét az eszembe jutott, és el is készítettem. A lényege az, hogy a húsgolyók nem olajban sülnek ki, hanem a saját és a bacon zsiradékában, így nem tudnak plussz olajat felszívni.

Fasírtgolyók tejszínes zöldségágyon, Kép: Somogyi Zoltán
Kép: Somogyi Zoltán

Hozzávalók, 12 db-hoz:

Muffinsütőben a fasírtgolyók, Kép: Somogyi Zoltán Max
Muffinsütőben a fasírtgolyók, Kép: Somogyi Zoltán Max

Elkészítés:

A kenyeret beáztatom, a hagymát apróra vágom. Kinyomkodom a kenyeret, és összedolgozom a hússal, a hagymával, a tojással (igazából elég egy tojás, mert fojtós  lesz, de ha kicsi a tojás, akkor lehet kettő). Ízesítem, és hagyom érni legalább fél órát. Közben összerakom a zöldség köretet.

Hozzávalók a körethez:

Gyorsan valami…brokkolist!!!

Brokkoli krémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Az úgy volt, hogy brokkoli krémlevest szerettem volna enni. Eddig jó, a krémleveshez megvolt itthon minden, csak a brokkoli hiányzott. Amikorra szerettük volna a levest, az egyéb családi események miatt nem jött össze, de most eljött a pillanat. Somogyi Zoltán Max most lerántja a leplet!

Elkészítés:

Kevés olajon lepirítom a fagyos zöldséget, ízesítem, majd egy kis vízben/húslében félkeményre párolom, fedő alatt, kislángon.

A húsalapot „kigombócolom” 12 egyforma golyóra, és a szalonna szeletekkel bélelt muffinsütőbe ültetem. A szalonna széleit ráhajtom, majd közepes hőfokon szép pirosra sütöm.

A megpárolt zöldségbe belenyomom a krémsajtot, és felolvasztom benne. Felöntöm egy kis tejszínnel, összeforralom, és a végén reszelt sajttal sűrítem.

Laktató, azt nem mondom hogy “light”, de ha kenyér nélkül esszük, akkor azért nem bűnözünk akkorát.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!