GASZTROTIPPEK KARÁCSONYRA
Így készíts egyszerűen ajándékot
Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepetések, hanem finomak, és a pénztárcánkat is megkímélik a nagyobb kiadásoktól. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője tippekkel segíti a karácsonyi gasztro-ajándéklista összeállítását.
Előfordul, hogy csak néhány apróság hiányzik az ajándékok közül, és ilyenkor valóságos mentőöv lehet egy izgalmas recept. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője szerint egy házilag gyártott szaloncukor vagy pesto, amit egy szép dobozban vagy üvegben, masnival átkötve nyújtunk át, nemcsak személyesebb ajándék, de ugyanúgy mosolyt csalhat a másik arcára, mintha egy értékes meglepetéssel készültünk volna. Ráadásul az alkotással még magunknak is örömet szerezhetünk.
Ajándékozzuk meg családtagjainkat édes pillanatokkal!
Nincs karácsony mézeskalács nélkül: ezt az ünnepi aprósüteményt viszonylag kevés alapanyagból, gyorsan össze lehet hozni. Manapság már a fűszereket sem kell hozzá méricskélni, elég egy mézeskalács fűszerkeverék. Bár a cél gyakran a kínálás, és a dekoráció, a tojáshabbal megrajzolt, akár színezett kalácsokat ajándékként is átadhatjuk egy szép fémdobozban. Természetesen a mézeskalácson kívül dönthetünk más, hosszú ideig elálló aprósütemény mellett is. Érdemes a téli hangulatot idéző fűszerezést választani, vagyis fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, mert az ízek és illatok egyaránt hozzájárulnak az ünnepi érzéshez.
A házilag elkészített szaloncukor tuti siker!
A karácsony állandó kellékei közül a szaloncukor sem hiányozhat. Házilag elkészíteni nem nagy ördöngösség, hiszen jó néhány szemet már 20 dkg csokoládéból is ki lehet hozni. Ha igazán finom szaloncukrot szeretnénk, 50 százalék kakaótartalmú csokoládénál ne adjuk alább. Maga a töltelék ezerféle lehet. Keverjünk ki masszát például darált mandulából, porcukorból, mandulaaromából, kevés víz hozzáadásával, és ízesítsük fahéjjal, gyömbérrel vagy lime levével. Majd ezt a masszát forgassuk a megolvasztott csokiba. Fóliába és díszpapírba csomagolva ebből a karácsonyi édességből is válhat igényes ajándék.
Hozzászólás zárolva.