A PAVLOVA-TORTA TITKA
Habkönnyű mennyország
Van egy trükkje az igazi Pavlova-tortának, amivel elronthatatlan ez a desszert. Ha így készíted, garantáltan ámulatba ejtheted a vendégeket!
Hiába tűnik azonban egyszerűnek a torta elkészítése, mégis könnyű elrontani. Van azonban egy titka, amitől garantált a siker. Ez pedig nem más, mint hogy a tojásfehérjét irdatlan sok ideig kell a habverővel verni. Nem elég csak addig, amíg aránylag kemény lesz, utána még legalább 15 percig kell kitartóan a habot formálni. Nem is hinnénk, hogy a kemény habból még keményebbet lehet varázsolni, csak ki kell bírni a mixergép hangját 20 percig. És most lássuk a jó Pavlova-torta receptjét:
Hozzávalók:
- 20 dkg barna cukor
- 4 dl hideg habtejszín
- 5 dkg átszitált porcukor
- 4 db nagy tojás fehérjéje
- csipet só
- 1 teáskanál fehér borecet vagy almaecet
- 1 evőkanál keményítő
- 20 dkg vegyes piros gyümölcs
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy 40×25 cm-es tepsit! Kezdjük el verni a tojásfehérjéket a fent leírt módon, kitartóan 20 percen át. Apránként adagoljunk hozzá 20 dkg barnacukrot, a csipet sót, a fehér borecetet és a keményítőt. A kemény habot a sütőpapírra kanalazzuk, kör alakú tortaformára igazítjuk. Betoljuk a sütőbe, s 10 perc után levesszük a sütőt 130 fokra, 50 percig sütjük, míg a külseje ropogós, a belseje puha és ragacsos nem lesz. Hagyjuk a tortát kihűlni, de ne ijedjünk meg, ha a hőtől felemelkedett gyönyörűség kicsit összeesik, ez természetes. A tejszínt a porcukorral felverjük míg sima, lágy csúcsok nem képződnek rajta. A tortára kanalazzuk, majd rátesszük a friss gyümölcsöket. Ha csak mirelit gyümölcsünk van, akkor 5 dkg cukorral, kis vízzel átmelegítjük, s ha kihűlt, rácsorgatjuk a tejszínhabra.
Hozzászólás zárolva.