A FŐSZEREPLŐK: SZEDER, ŐSZIBARACK, DINNYE
A kedvenc augusztusi koktéljaink
Három kedvenc szezonális koktélunk receptjét te is könnyen elkészítheted otthon, vagy épp a nyaraláson!
Ugyan a nyár még tart, de észrevétlenül repül el, de van még pár hetünk arra, hogy emlékeket, vagy épp ízélményeket gyűjtsünk. Utóbbiakban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata segít is: három kedvenc szezonális koktéljuk receptjét te is könnyen elkészítheted otthon, vagy épp a nyaraláson!
Az augusztus nem is szólhat másról, mint a dinnyéről, az őszibarackról és a szederről – természetesen citrusokkal és friss fűszernövényekkel kiegészítve!
Bramble
Hozzávalók: szeder (6 db), mentalevél (4 db), gin (4 cl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl).
Így készítsük el: a szedret törjük össze a mentával, majd a többi alapanyagot is hozzáadva rázzuk össze egy sourt készítve. Jéggel feltöltött pohárba töltsük. Hosszabb és még üdítőbb verzióhoz használj egy kis extra szódát!
Watermelon Sugar High
Hozzávalók: 1 mini dinnye, rum (8 cl), citromlé (4 cl), cukorszirup (4 cl).
Így készítsük el: vágjuk félbe a dinnyét és kanalazzuk ki a belsejét (ez lesz a poharad)! A dinnye húsát a rummal és a többi alapanyaggal turmixoljuk össze és töltsük vissza a dinnyefelekbe, jégre! Igazi vendégváró varázslat!
Peach&Rosemary
Hozzávalók: őszibarack (1 db), vodka (3 cl), pezsgő (⅔ rész), szóda (⅓ rész), 1 friss rozmaring ág.
Így készítsük el a koktélt: törjük össze a barackot egy nagyobb pohárban, majd adjunk hozzá jeget. Öntsük fel a többi hozzávalóval, és díszítsük a friss rozmaringággal!
Ha pedig inkább ránk bíznád a koktélkeverést, látogasd meg a PIÑA Coctail Bart a Madách téren, ahol hipp-hopp elkészítik a kedvenc gyümölcseid által ihletett álomkoktélod!
Hozzászólás zárolva.