Az olasz konyha világnapja
Lasagne – kicsit másképp
Pasta-pizza-lasagne, ez az itáliai gasztronómia nagy hármasa és ebből mi most az utóbbi receptjét hoztuk el nektek, egy picit tekerve rajta – és ez szó szerint értendő, mert ez egy tekercs.
Hozzávalók
A szószhoz
- 50 dkg darált hús
- 5 dl paradicsomszósz
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- só, bors, oregánó
A sajtkrémhez
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
- 1 tojás – enyhén felvert
- aprított petrezselyem
Tetejére:
- 20 dkg mozzarella
+1 doboz lasagne tészta
Elkészítés
Ez az a recept, ahol igenis meg kell főzni előre a tésztát – különben nem lehet feltekerni, de nem kell teljesen puhára főzni.
Egy serpenyőben az olajon dinszteld meg a hagymát, add hozzá a húst és pirítsd át, majd öntsd fel paradicsomszósszal. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az oregánó, só, bors.
A sajtkeverékkel csak annyi a dolgod, hogy összedolgozod az apróra vágott mozzarellát, a reszelt parmezánnal, a ricottával, a tojással és a petrezselyemmel.
A tésztacsíkokat terítsd ki és oszlasd el rajtuk a sajtkrémet, majd kerüljön mindegyikre egy evőkanálnyi a húsos raguból is és tehetsz a közepébe még egy kis sajtot. Tekerd fel a csíkokat és rakd egy tepsibe. Tetejére locsold rá a maradék ragut és borítsd be mozzarellával.
Tipp: Húsmentesen is elkészítheted! Egyszerűen a ragut váltsd ki párolt spenóttal és hazsnálj több fokhagymát.
Ha rajongója vagy az olasz konyhának, készítsd el ezeket is:
Toszkán fehérbableves
Saltimbocca
Tiramisu pohárkrém
Hozzászólás zárolva.