Facebook hozzászólás
1 535

Egytálétel Dijonból

Mustáros-tejszínes csirke

A csirke és a burgonya dijoni krémmártással egy ízletes fogás. A fűszernövények és a francia mustár gyönyörűen keverednek egy gazdag, vajas szószban, amely tökéletesen passzol az omlós csirkéhez és a roppanós burgonyához.

Hozzávalók

  • 3 db filézett csirkemell (lehet comb is)
  • 50 dkg vékony héjú, kis méretű burgonya (vagy újkrumpli)
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk rozmaring
  • 1/2 tk kakukkfű
  • só, bors
A mártáshoz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 ek vaj
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
Mustáros csirke Fotó: Pinterest
Mustáros csirke Fotó: Pinterest

Elkészítés

Ha a krumpli héja vastag, hámozd meg, ha vékony, alaposan mosd le, majd darabold fel. A csirkével együtt dobd egy zacskóba, szórd bele az összes fűszert, adj hozzá egy evőkanál olajat és alaposan rázd össze. A maradék olaj és a vaj keverékén süsd át a krumplit, majd vedd ki és a csirkét is pirítsd meg. Tedd félre őket.
Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a levest, a mustárt, a tejszínt és a fűszereket. Alaposan keverjük el és mehet bele a csirke a krumplival együtt. Lefedve pároljuk 15-20 percig, amíg a csirke meg nem fő, és a burgonya meg nem puhul.

Tipp: Bármilyen hússal isteni lesz, de gyszerűen készíthetsz belőle vegetáriánus fogást is, ha csak krumpliból készíted, vagy karfiollal, gombával kombinálod.

Ha kedveled az egytálételeket, próbáld ki ezeket is: 
Gesztenyés-gombás csirkeragu
Bourguignon hús nélkül
Kókusztejes babragu

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!