Egészséges és ízletes
Tejszínes lazac spenóttal és sült paprikával
Ez a fogás tobzódik a színekben és az ízekben, aligha tudsz mellélőni, bármilyen alkalomból tálalod is. Azt pedig nem kell elárulnod, hogy az elkészítése gyerekjáték volt.
Hozzávalók:
- 4 db lazacfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 6 gerezd zúzott fokhagymát
- 20 dkg paprika (pritamin, kápia vagy kaliforniai)
- 1 zacskó friss bébispenót
- 3 dl főzőtejszín
- 7 dkg reszelt parmezán sajt
- 1/2 tk chili pehely
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
A lazacfiléket megszórjuk sóval és borssal.
Felmelegítjük az olajat és beletesszük a lazacokat. Először hússal lefelé sütjük 5 percig, majd megfordítjuk és bőrének is adunk 5 percet. Kivesszük és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk a serpenyőben és hozzáadjuk a paprikát.
Ha a paprika megsült mehet bele a fokhagyma és a spenót. Amikor a spenót már összesett, öntsük bele a tejszínt és adjuk hozzá a sajtot, a chilit és a petrezselymet is. Forraljuk fel, ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a mártásba a lazacokat.
Tipp: Önállóan is tökéletes fogás, de adhatsz hozzá rizst is. Ha nem szereted a halat, készítsd el csirkéből, de akár tofut is használhatsz.
Hozzászólás zárolva.