Facebook hozzászólás
562

Japán felhang a konyhában

Retek roston – miso pasztával

Már lehet kapni primőr retket, ezért hoztunk nektek egy szuper receptet, amivel kicsit különlegesebbé teheted ezt az egészséges zöldséget. Húsvétkor is remek körete lehet a sonkának, csülöknek!

Hozzávalók: 

  • 2 csokor retek a zöldjével együtt
  • 2 tk olaj
  • 1/2 tk bors
  • 2 ek lágy vaj
  • 2 ek miso paszta
Roston sült retek Fotó: Pinterest
Roston sült retek Fotó: Pinterest

Elkészítés: 

Mosd meg a retkeket, a zöldjével együtt és hagyd megszáradni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Vágd le a retkek le a zöldjét és tedd félre.
A gumókat vágd félbe, dobd egy zacskóba.
Sózd, borsozd és add hozzá az olajat, majd alaposan rázd össze.
Rendezd el őket a tepsin és süsd kb. 12 percig. Maradhat kicsit roppanós, de sütheted puhára is.
Amíg a retek megsül, keverd össze a vajat a misóval.
Tedd a zöldeket is a tepsibe és oszlasd el a vajkeverék felét a zöldségek tetején. Süsd még 3 percig.

Tipp: Ha nincs otthon japán miso pasztád, bármilyen fűszerrel készíthetsz vajkeveréket: a kakukkfű remekül illik a retekhez!

Próbáld ki ezeket a zöldséges ételeket is: 
Grillezett gyümölcsös saláta
Tepsis burgonyakorongok
Grillezett vöröskáposzta saláta

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!