Zsenge ízek
Tavaszváró zöldborsó-pesztós tészta
Pesztót nem csak a klasszikus recept alapján lehet készíteni. Íme egy tavaszi változat, melybe petrezselyem helyett zöldborsó kerül. Ránézésre még frissebbnek tűnik!
Valljuk be, hogy a tavasz beköszöntével egyre jobban vágyunk a friss, zöldeket jócskán tartalmazó ételekre. A húsvéti lakomázások után pedig kifejezetten jól esik egy-egy könnyebb, húsmentes fogás. A zöldborsó-pesztós tészta pont ilyen. Hamar meg van, körülbelül 20 perc alatt elkészül, finom és laktató.
Zöldborsó-pesztós tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne vagy más tészta
- 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 1 marék bazsalikom
- 10 dkg dió
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés: A zöldborsót forró vízben és 8-10 perc alatt puhára főzzük, szűrőkanállal kiemeljük, majd ugyanebben a vízben megfőzzük a tésztát is – szükség esetén kipótolva még vízzel, sóval. Közben a leszűrt borsót leturmixoljuk a fokhagymával, a bazsalikommal, a dióval, a citrom reszelt héjával és annak kifacsart levével együtt. A pépet sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olaj felét, majd tovább krémesítjük az aprítóban. Pár perc múlva jöhet az olíva másik fele és a reszelt parmezán sajt is.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összeforgatjuk a zöldborsókrém felével, majd tányérokba halmozzuk, elosztjuk rajtuk a maradék pesztót is, borsot őrölünk rá, ízlés szerint egy kis parmezánnal még megszórhatjuk.
Hozzászólás zárolva.