Facebook hozzászólás
1 135

Borbás Marcsi frissítő szilveszteri menüje

Borbás Marcsi az év utolsó napjára készülve két receptet is megosztott. A marhahúsleves felhasználásával készített házi majonézes saláta, valamint egy savanykás csorbaleves is szerepel a szilveszteri menüben. Utóbbit még a babonás háziasszonyok is bátran elkészíthetik.

Egy különleges fogást, böff-salátát készített el műsorában Borbás Marcsi, vendége, Gáll Tímea pedig egy fantasztikus, kiadós savanyú töltöttpaprika-levessel varázsolta el a nézőket. Az úgynevezett csorba receptjét és annak minden titkát megismerhették a Duna Televízión látható Borbás Marcsi szakácskönyve című műsorból.

Borbás Marcsi
Fotó: Stratcomm

Borbács Marcsi salátájához alapként zöldségekkel teli marhahúslevest készít, zellerrel, répával, gyömbérrel, paprikával és hagymával, amelyet héjastul főz bele a levesbe. Az eredetileg francia receptúrájú salátába a megfőtt zöldségek és hús mellé alma és savanyú uborka kerül, házi majonézzel. „Savanykás, nincs benne hal, hogy elússzon a szerencsénkkel, sem szárnyas, hogy elkaparja azt” – osztotta meg a frissítő ízű csorba babonákhoz kötődő titkát Borbás Marcsi, amelyet az erdélyi hagyományok szerint készített el a konyhában Gáll Tímea.

A marha és sertés darálthúsból álló töltelék a paprikákba kerül, amelyet lisztezve lepirítanak a lábasban, mielőtt hozzáadják  a többi zöldséget és a vizet. Az itthon hagyományosan karikázott zöldségeket ebbe az ételbe reszelve, vagy hasábra vágva teszik. Illatos fűszerek, savanyítás majd tejfölös habarás adja meg az étel zamatát.  Nagyobb adagban is érdemes gondolkodni, hiszen másnap felmelegítve is kiváló.

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy új ízekkel gazdagítsa szilveszteri menüsorát, megtalálja a részletes receptet az alábbi videóban.

https://mediaklikk.hu/video/borbas-marcsi-szakacskonyve-szilveszteri-keszulodes-3/



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!