Facebook hozzászólás
2 574

Három réteg boldogság

Csirkés lasagne

Nem csak marhahússal lehet elkészíteni ezt a kedvelt rakott ételt, hanem csirkével is. És nem is lesz olyan száraz, mint azt első hallásra gondolnánk.

Sokan darált marha- vagy sertéshús felhasználásával csinálják meg ezt az isteni, ám kissé macerás tésztaételt. Mi most egy csirkés változatot ajánlunk. A csirkehúst nem szükséges megdarálni hozzá, elég ha csak apróra kockázzuk, kis darabokra aprítjuk, így sokkal zamatosabb és szaftosabb marad majd.

Fotó: depositphotos.com
Hozzávalók:

1 kg filézett csirkemell
1 doboz lasagne tészta
2 csomag mozzarella sajt a sós lében ázott fajta
3-4 evőkanál reszelt parmezánsajt
1 fél zellergumó
fél csomag zeller zöld
2 szál fehér répa
3 szál sárgarépa
2 doboz egész konzerv paradicsom
1,5 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 dkg vaj
8 dkg liszt
8 dl tej
2dl száraz vörös bor
5 evőkanál olíva olaj
só, bors, őrölt szerecsendió
friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, babér levél

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, aprított is használhatunk, a lényeg, hogy darabos maradjon a hús. A zöldségeket megtisztítom, majd lereszelem vagy aprítógépben összeaprítom. Három evőkanál olajat felhevítünk, hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket és kb. 10-15 percig pirítjuk őket, közben sóval borssal ízesítünk, majd az egészet felöntjük a vörös borral és addig főzzük, míg az alkohol el nem párolog belőle. Ha ez meg van, jöhet hozzá a csirkehús, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Hozzáöntjük a két doboz paradicsomot és ugyanannyi vizet,  a húsos szószt bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és babér levéllel fűszerezzük, alacsony lángon körülbelül 40 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik, időnként megkeverjük. Közben elkészítjük a Besamel mártást, a vajon megpirítjuk a lisztet, majd állandó kavargatás mellett felengedjük a tejjel és beforraljuk. Sóval, borssal, szerecsen dióval ízesítjük, lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük.
Egy tepsit vagy jénait kikennünk két evőkanál Besamel mártással, majd erre rátesszük az első réteg tésztát. Erre aztán jöhet a húsos ragu egyharmada, arra két-három kanál Besamel mártás, a mozzarella sajt fele és egy evőkanál reszelt parmezán. A rétegezést megismételjük még egyszer, majd az egész lasagnét lezárjuk az utolsó tészta réteggel, melyet meghintünk parmezánnal. 190 fokra előmelegített sütőben, 25-31 percig sütjük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!