5 szuper reggelizőhely Balatonakarattyától Tihanyig
Nyaralás alatt egyre többen engedik meg maguknak, hogy egy hangulatos kávézóban, pékségben reggelizzenek barátok vagy családtagok társaságában. Éppen ezért sorra nyílnak a jobbnál jobb reggelizőhelyek a Balaton partján is. Mi most, kedvcsinálóként öt kedvenc helyünket mutatjuk be.
Induljunk el a Balaton északi partján és kezdjük reggelizőtúránkat az első településen, Balatonakarattyán, majd fejezzük be Tihanyban. Ígérjük, sok finomság vár ránk!
Nekem a Balaton: Nánásiék két reggelizőhelye Balatonakarattyán
A Nánási család vendéglátós vállalkozásában tavaly még csak a Kisbolt üzemelt, de ez eléggé felkavarta az amúgy nyugodt nyaralótelep életét. Túl nagy volt a híre, túl sokan keresték fel őket, ezért a környék háztulajdonosai fellázadtak. Végül megszületett a kompromisszumos megoldás, a Kisbolt megmaradt ténylegesen kisboltnak, ahol mellesleg reggelente meg lehet inni egy kávét és el lehet fogyasztani néhány péksüteményt is. A vendéglátó egység pedig átköltözött néhány utcával arrébb, egy parkoló szomszédságába, ahol a nagy jövés-menés senkit sem zavar. Az új Nekem a Balatonban, amit a helyiek „csücsöknek” neveznek helyet kapott egy konyha is, a belső tér is jóval nagyobb, elférnek benne az asztalok, így egész évben lehet bent kávézni és reggelizni. Egyszerű kínálattal indultak: az étlapon pizza, saláták, sonka- és sajttálak, mártogatósok szerepelnek – olyan ételek, amit szívesen fogyasztanak az emberek akár egy fröccs mellé. Ha délelőtt 10 óra után érkezünk, van esély, hogy Ördög Nóra személyesen fogad minket.
G&D kézműves cukrászda és pékség Balatonkenesén
Egyesek szerint az ország legfinomabb croissant-jait itt lehet kapni, tény, hogy a többféle ízesítésű francia péksütemény isteni finom. Amiben viszont verhetetlenek, azok a saját sütésű kovászos kenyerek és a 2015-ös első helyezett tortájuk a Magyarország Tortája versenyen. Mindezt a Balatonkenese központjában lévő üzletük kerthelyiségében, árnyas fák alatt reggeli formájában is elfogyaszthatjuk. Ha klasszikusabb reggelire vágyunk, rendelhetünk rántottát, különböző szendvicseket, amelyekhez az alapanyagot helyi kézműves termelőktől szerzik be. A cukrászda nevében a Szó-fivérek, a cukrász Gellért és a pék Dániel keresztnevének kezdőbetűit találjuk, de a Balaton parti, télen is nyitva tartó üzletet édesanyjuk, Szó Katalin vezeti.
Hozzászólás zárolva.