Facebook hozzászólás
477

Fehérjés zabkása – ha a reggelit inkább ebédre ennéd!

Ez a recept tökéletes megoldás lehet, ha odakint hideg az idő, te pedig otthonról dolgozol és valamilyen kényeztető finomságra vágysz, ami átmelegít. 

Ki mondta, hogy a zabkása csak reggeli lehet? Ezt a receptet akkor is érdemes kipróbálni, ha éppen fehérjedús ebéd ötletet keresel! Tökéletes megoldás lehet, ha odakint hideg az idő, te pedig otthonról dolgozol és valamilyen kényeztető finomságra vágysz, ami átmelegít.

zabkása
A zabkása napszaktól függetlenül fogyaszthatő (Foto: Pexels.com)

A fehérjés zabkása hozzávalói:

Hozzávalók:

  • 80 gramm zabpehely
  • 45 gramm Impact Whey fehérje
  • 200 milliliter mandulatej
  • 1 darab banán
  • 20 gramm mogyoróvaj
  • Fahéj

Elkészítés:

  • Főzd meg a zabot a mandulatejben.
  • Amint a zab elkészült, vedd le a tűzről és tedd át egy tálba.
  • A tálban keverd össze az Impact Whey fehérjeporral.
  • Már csak a feltétek hiányoznak: halmozd a zabkásád tetejére a banánt, mogyoróvajat és ízlés szerint szórd meg a fahéjjal. Készen is vagy!

Tápanyagok:

  • Fehérje: 45 gramm
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Zsír: 13 gramm

A zakása tetejére banán helyett bármilyen idény gyümölcsöt, vagy fagyasztott gyümölcsöt tehetsz. A dekorálás tárháza végtelen: málna, áfonya, eper, meggy, cseresznye. A mogyoróvaj mellé bármilyen bogyós gyümölcs illik! Az elkészült kása tetejére szórhatsz magokat is, de kerülhet rá dió is.

Ez a recept teljes értékű reggeli, de ebédre is bátran ehető. Gyorsan elkészíthető, és el is csomagolható, ha inkább az irodában ennéd meg. Készítsd el te is!

Forrás: Myprotein

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!