Facebook hozzászólás
243

Készítsd el ezt a karibi hangulatú tejmentes tortát Valentin-napra

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak. Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát. Mutatjuk a tuti receptet ehhez a mutatós sütihez!

recep

Néha minket is meglep, hogy kedves vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével. Szerintem február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.

Valentin-napi karibi torta
Valentin-napi karibi torta (Foto: ToTu)

A ToTu-s „Karibi álom” receptje:

Hozzávalók:

a zseléhez:

  • 10 dkg 100%-os mangópüré
  • 10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár
  • 5 aszalt sárgabarack
  • 2 dkg eritrit
  • 4 gramm pektin

a piskótához:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
  • 10 dkg kókuszreszelék

a fehér réteghez:

  • 30 dkg ToTu Rögös
  • 5 dkg eritritol
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
  • 1,5 dl forró víz

a karibi krémhez:

  • 1 banán
  • 5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré
  • 5 dkg narancslé
  • 2 dkg eritrit
  • 35 dkg kókuszjoghurt
  • 6 gramm zselatinpor

a csokis tetőhöz:

  • 1 dl víz
  • 6 dkg kókuszkrém (pl. Kara)
  • 2 dkg kakaó
  • 1 dkg eritrit
  • 1 dkg méz
  • 6 gramm zselatin

 

Elkészítés:

A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.

A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne, majd kihűtjük. Ezután összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel, és a kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.

Még több Valentin-napi édességre vágysz? Mutatjuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!