Facebook hozzászólás
405

Valentin-napi tejmentes finomságok

Közeleg a Valentin nap, ami sokaknak okoz fejtörést, milyen finomsággal tudná meglepni tejérzékeny kedvesét a szerelem ünnepén.

Valentin-nap sem kell lemondani az édességekről azoknak, akik tejérzékenységgel élnek. Minden „eredetileg” tejes finomság elkészíthető tejtermék-helyettesítő termékkel.

Íme két recept, hogy még édessé tedd a Valentin-nap ünnepét!

Puding tejmentesen szív alakban tálalva (Foto: ToTu)

Puding ToTu itallal

Hozzávalók:

  • 1 csomag tetszőleges ízű pudingpor
  • 4 dl ToTu ital
  • 3-4 dkg cukor vagy eritrit/xilit ízlés szerint

Elkészítés:

3 dl ToTu italt és a cukrot vagy édesítőt forraljuk fel. A pudingport, 1 dl ToTu italt simára keverjük, majd a forrásban lévő ToTu italt lehúzzuk a tűzhelyről, és ehhez öntjük a pudingporos keveréket, csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, a formából könnyen kifordítható, és már fogyaszthatjuk is.

Szent Valentin is megirigyelné ezt a finomságot! (Foto: ToTu)

Szirnyiki – az orosz túrós palacsinta újragondolva

Hozzávalók:

  • 50 dkg ToTu
  • 6 evőkanál eritrit vagy xilit
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília-kivonat
  • Fél citrom reszelt héja és leve
  • 4 tojás szétválasztva
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A ToTut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük, és összeturmixoljuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és hozzáforgatjuk a ToTus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a ToTus lisztes keverékhez. Felmelegítünk egy serpenyőt, és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe, és ellapítjuk őket. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is. Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!