Íme Magyarország legjobb cukrászdái
A Dining Guide negyedik éve értékeli az Év Cukrászdája Díjjal Mihályi László váci desszertszalonját, a Mihályi Patisserie-t, amely az ország legjobb cukrászdáinak listáján és a legjobb vidéki cukrászdák listáján is első helyen szerepel.
Az idei Audi-Dining Guide Étteremkalauz szokás szerint a legjobb cukrászdákat is számba vette.
Nagy öröm, hogy ezúttal is jó pár vidéki helyszín került a Top10-be, és új szereplő is van, a sokak által már jól ismert és nagyon kedvelt gyenesdiási Mónisüti. A legjobb idén is a váci Mihályi Patesserie lett, de a hagyomány kedvelőinek sem kell szomorkodniuk, mert a patinás Auguszt és Gerbeaud természetesen most is a listán van. A listák további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást.
Top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:
- Mihályi Patisserie
- Auguszt József Cukrászdája
- Bergmann Cukrászdák
- DesszertNeked Formációk
- Dolcissima
- Gerbeaud
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
- Kollázs Brasserie & Bar Patisserie
- Málna The Pastry Shop
- Mónisüti
Top 10 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:
- Mihályi Patisserie
- Apátsági Rege Cukrászda
- Bergmann Cukrászdák
- Desszertem
- Édes Piros Desszertvilág
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
- Kiss-Virág Cukrászda
- Mónisüti
- Sakura Cukrászda és Reggeliző
- Százéves Cukrászda
Mihályi Patisserie
A Mihályi Patisserie 2021-ben ünnepelte a 13. születésnapját. Az alapító Mihályi László a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője, amit képvisel a cukrászatban, az páratlan és előremutató az országban, a cukrászdájának hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, A repertoár részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, mindez csúcsminőségű alapanyagokból megvalósítva.
Auguszt József Cukrászdája
Auguszt József Cukrászdája egy igazi állócsillag a hagyományos magyar cukrászdák egén. Az alapító, Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első üzletét, a történet pedig még ma sem ért véget. A tradíciók követését és a folyamatos remek minőséget Auguszt József neve szavatolja. Családjának ötödik generációs cukrászmesterét tisztelhetjük a személyében. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda asztalainál valódi hazai klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újításra való törekvés sem idegen Auguszt Józseftől.
Hozzászólás zárolva.